De är så mycket härligt glansigare i verkligheten, var svårt att få till en rättvis bild av chokladpralinerna.
Gjorde mina första chokladpraliner idag, var ju bara tvungen att testa mina chokladformar jag köpte på Tårtdecor förra veckan. Ja sedan ville jag även testa receptet på kokostryffel som jag sett inne hos den härliga bloggen
Erka Perkas Kök, för det lät ju så gott :-) och gott blev det, mumsigt värre :-), har kvar kokostryffel i kylen så jag kommer allt göra flera praliner. Fast vi har ju en hel drös praliner att äta upp först. Kul var det också att göra sina egna praliner och nu är jag så sugen på att testa även andra fyllningar i chokladpralinerna. Får bli lite nyårspraliner kanske :-). Ja nu fick jag även användning för min Malibu som jag köpte för att ha när jag gör kokosglass. Ja just det, kokosglassen med Malibu i, den ligger visst i frysen och bara väntar på att få provsmakas :-), får bli efter jul det, nu har jag ju fullt upp med att provsmaka julgodis :-)
Jag följde Erka Perkas recept men istället för att doppa dom i choklad så gjorde jag först ett chokladskal i chokladformen, fyllde de med kokostryffel och därefter fyllde jag på med ytterliggare choklad. Har man inte några chokladformar så följer man bara receptet, alltså rullar dom till kulor som man sedan doppar i choklad. Blir ju lika underbart gott det.
3 msk Malibu
2 dl kokosflingor
200 g vit choklad
0,5 dl vispgrädde
1 msk smör
100 gram choklad att doppa i (Gick åt mer för mig som gjorde chokladpraliner istället)
- Grovhacka den vita chokladen.
- Koka upp grädden och smöret och häll över chokladhacket. Rör om tills chokladen smält.
- Häll likören och tillsätt kokosflingorna. Blanda väl.
- Ställ tryffeln svalt tills den stelnat till formbar konsistens.
- Forma tryffeln till runda kulor.
- Ställ in i frysen att stelna ordentligt.
- Smält den mörka chokladen i mikro eller vattenbad.
- Doppa de frysta tryffelkulorna i chokladen och förvara sedan kallt.