Deg:
200 g smör, rumsvarmt
7 dl mjöl
1 dl socker
1 ägg
1 tsk vaniljsocker
Fyllning:
400 g mandelmassa
200 g smör, rumstempererat
5 ägg
Fast hallonsylt/marmelad
Glasyr: 200 g florsocker
1 msk citronsaft
0.25 dl vatten
Ev sylt
- Gör degen: Blanda det rumstempererade smöret med de övriga ingredienserna och arbeta ihop till en smidig deg. Tryck ut degen i mazarinformar och sätt dem i kylen.
- Sätt ugnen på 175 grader och gör sedan fyllningen.
- Blanda mandelmassa och smör till en slät och smidig konsistens, tillsätt äggen ett i taget. Lägg lite smet i botten på mazarinformarna, lägg i lite hallonsylt och fyll sedan på med mera mazarinsmet, fyll till 3/4.
- Grädda i ugn i cirka 10 minuter tills de fått fin färg.
- Låt svalna och ta dem sedan ur formarna.
- Bred på ett tunt lager god sylt och ett lager glasyr av florsocker och vatten.
i cirka 10 minuter tills de fått fin färg. Låt svalna och ta dem sedan ur formarna. Bred på ett tunt lager god sylt och ett lager glasyr av florsocker och vatten