12 stycken
500 gram vatten
850 gram vetemjöl special
25 gram jäst
2 msk olivolja
15 gram salt
2 msk flytande honung
Gör så här
- Lägg mjölet, honung, jäst, vatten och olivoljan i köksmaskinens bunkeArbeta degen smidig och glansig, ca 16 minuter utan salt. Tillsätt saltet och blanda i två minuter till.
- Låt degen jäsa i degbunken under bakduk i 2 timmar. Sätt i god tid ugnen på 250 grader med en baksten eller bakplåt mitt i ugen.
- Dela degen i 12 lika stora bitar, och kavla ut varje bit till en rund kaka c:a 0,5 cm tjock. Lägg på bakplåtspapper
- Låt jäsa till dubbel tjocklek, tar runt 30-45 minuter.
- Lägg dom sedan direkt på den varma bakstenen/bakplåten och grädda i c:a 5 min i 250 grader. Låt svalna på galler under bakduk
Pitabröd är perfekt att ha i frysen, ta fram och fylla med vad som. Lite sallad till lunch eller på utflykten. Jag gillar deras lite sega konsistens.
SvaraRaderaHej, hoppas att du kommer få en fin lördag =)
SvaraRaderavar jätte gärna med i min tävling på bloggen där priset är en valfri datorväska.
http://liinnssaann.blogg.se/2010/august/better-and-better.html
kram ! :)
Remsa: Jo perfekta att ha i frysen :-), bara att ta fram, tänkte inviga pitabröden med tacosfärs idag
SvaraRaderaDet har jag aldrig bakat, men det är ju så gott att fylla och äta.
SvaraRaderaErika: Det var första gången jag bakade pitabröd och det blev bra, mycket godare än de man köper, fortfarande mjuka även om jag värmde de i ugnen efter att de varit frysta, var goda till tacosen igår
SvaraRadera