lördag 31 juli 2010

Vit chokladganache

200 gram vit choklad
2 dl vispgrädde

Gör så här:
  1. Hacka chokladen fint och lägg den i en skål.  
  2.  Värm grädden men låt den inte börja koka. 
  3. Häll grädden över chokladen och rör tills chokladen smält. 
  4. Kyl i vattenbad och låt den sedan bli helt kall i kylen. Gärna över natten. 
  5. Vispa sedan upp den med elvisp till en fluffig konsistens. Den måste vara helt kall när du vispar den annars är risken stor att den grynar sig och inte går att vispa upp.

6 kommentarer:

  1. Tack, har letat efter ett recept och detta ska jag prova :)

    SvaraRadera
  2. Jag testade och allt gick jätte bra i början men sedan så vispade jag det lite för tidigt så den grynade sig :( Men smeten var i alla fall god! :)

    SvaraRadera
  3. Freja: Ja det är lätt att vispa för länge, tur att det blev gott ändå :-)

    SvaraRadera
  4. Hej!
    Ville bara påpeka så att alla som i framtiden kollar på detta recept inte tror att detta är ganache.
    Innan man vispar den är det ganache, alltså om det står i ett recept att du ska ha ganache Vispa den inte!

    SvaraRadera