Dag 1
125 g torkade aprikoser (osvavlade)
50 g honung
25 g socker
250 g ljummet vatten
Blanda alltsammans i en burk, gärna en glasburk så att man ser vad som händer. Ställ burken så varmt , exempel i skåpet ovanför kylen. Sätt inte på ett alltför tättslutande lock, nöj dig med ett lock som sitter lite löst eller lite plastfolie
Dag 2-5
Dag 2-5
Skaka burken försiktigt morgon och kväll. Exakt hur många dagar det tar innan den är klar kan nog varierar, min tog 5 dagar, beror nog på hur varmt man ställer den. När den är klar har aprikoserna flutit upp till ytan, man ser bubblor stiga uppåt när man rör lite på burken, och det är lite skum ovanpå. Den luktar också ganska mycket som likör ungefär.
Sila nu bort aprikoserna ock häll vildjästen i en burk med lock på som du sedan förvara i kylen där den håller i c:a 3 månader.
Vildjäst går även att starta på tex russin, fikon.
Sila nu bort aprikoserna ock häll vildjästen i en burk med lock på som du sedan förvara i kylen där den håller i c:a 3 månader.
Vildjäst går även att starta på tex russin, fikon.
Vildjäst har jag tänkt testa, men inte gjort än. Vad bra att man kan spara den i kylen någon månad, det visste jag inte.
SvaraRaderaKram Erika
Har ingen våg, kan man få receptet med msk - dl?
SvaraRadera