Detta recept finns på baksidan av potatismjölpaketet och lagom till en bakform på 22-25 cm i diameter.
5 ägg
3dl strösocker
1,5dl vetemjöl
1,5dl potatismjöl
2,5 tsk bakpulver
3dl strösocker
1,5dl vetemjöl
1,5dl potatismjöl
2,5 tsk bakpulver
Gör så här:
- Smörj bakformen och klä den sedan med en krage av bakplåtspapper, lägg även en rundel i botten. Jag brukar även smörja detta papper och eventuellt bröa med mannagryn.
- Vispa ägg och socker pösigt.
- Blanda mjölsorterna och bakpulver och vänd försiktigt ner det i smeten.
- Häll ner smeten i bakformen. Grädda i nedre delen av ugnen på 175 grader i 40-45 minuter. Du behöver kanske lägga över ett bakplåtspapper efter 20 minuter för att kakan inte skall bli för mörk.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar