lördag 31 juli 2010

Ljus tårtbotten

Detta recept finns på baksidan av potatismjölpaketet och lagom till en bakform på 22-25 cm i diameter.

 5 ägg
3dl strösocker
1,5dl vetemjöl
1,5dl potatismjöl
2,5 tsk bakpulver


Gör så här:
  1. Smörj bakformen och klä den sedan med en krage av bakplåtspapper, lägg även en rundel i botten.  Jag brukar även smörja detta papper och eventuellt bröa med mannagryn. 
  2. Vispa ägg och socker pösigt. 
  3. Blanda mjölsorterna och bakpulver och vänd försiktigt ner det i smeten.
  4. Häll ner smeten i bakformen. Grädda i nedre delen av ugnen på 175 grader i 40-45 minuter. Du behöver kanske lägga över ett bakplåtspapper efter 20 minuter för att kakan inte skall bli för mörk.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar