fredag 27 mars 2015

Daimfudge med crunchy

En absolut favorit bland hemgjort godis är fudge, denna blir precis som jag vill ha den, len, mjuk slät, inte alls smulig, fast här har jag haft daimchoklad i så då blir den krispig pga daimbitarna, den går att variera efter tycke och smak med sin favoritchoklad och man kan om man vill tex strö minismarties, chokladkulor etc ovanpå fudgen innan den stelnat. Här har jag använt Crunchy strösselkulor.

Fudge
3 dl Vispgrädde
3 dl Strösocker
1 dl Ljus Sirap
2 msk Glykos
50g Smör
180g finhackad Marabou Daim mjölkchokladkaka
Dr Oetker Crunchy strösselkulor
Gör så här


  1. Koka ihop grädde, sirap och socker tills kolan har uppnått en temperatur på 120 grader. Rör om ofta.
  2. Blanda i glykos, smör, finhackade choklad.
  3. Vispa tills smeten blivit slät och fin.
  4. Häll fudgen i en klädd form. Jag använder flergångsbakplåtspapper, perfekt till julgodis då det inte fastnar något på den. Min form var 20x20 cm stor.
  5. Strössla över chokladkulorna
  6. Låt stelna i kylskåpet och skär sedan fudgen i lagom stora bita

1 kommentar: