måndag 9 augusti 2010

Macarons med vit choklad- hallonfyllning

Gjorde nya macarons idag och använde då sockerlagsreceptet, tycker jag får snyggare macarons med det receptet.  De fylldes med vit choklad-hallon fyllning men även  hallonsmörkrämsfyllning då den första fyllningen inte räckte till alla macarons.

25 kommentarer:

  1. De här blev verkligen perfekta! Bra jobbat!!!

    SvaraRadera
  2. Tjusiga macarons! Gud vad sugen jag blev på såna nu :)

    SvaraRadera
  3. Vad fina då får dem. Jag måste testa det receptet. Jag gjorde enligt ett annat recept, men de blev inte alls snygga (har inte vågat lägga ut någon bild än :-) ).Tänkte att jag skulle försöka få tag i mandelmjöl, det verkar så smidigt att slippa mala.

    SvaraRadera
  4. De blev verkligen supersnygga! =) Jag har ingen sån termometer tyvärr och jag antar att man måste ha det.. eller kan jag ha fattat det fel? =)

    /Lisa - Sockerrus

    SvaraRadera
  5. Ja, visst, det blir godare med egen glass!
    Du, vilka tjusiga macarons du har gjort!

    SvaraRadera
  6. Sandra och Ida: tack

    Erika: Testa det receptet, brukar lyckas när jag använder sockerlag, mandelmjöl är himla smidigt, så tråkigt att skålla och skalla och mala mandel

    Sockerrus: Har aldrig gjort sockerlag utan termometer, det underlättar nog om man har en hushållstermometer så att man vet att sockerlagen är klar, en digital kostar nog runt 100 kronor

    Cutecakes: tack, jupp hemmagjord glass är så mycket godare

    SvaraRadera
  7. Så pretty!! de ser perfekt ut ;=)
    Du är lyckas att baka macarons nu .

    SvaraRadera
  8. De ser helt underbara ut!! Jättefina!!
    namnam med choklad-hallonfyllningen!! :)

    SvaraRadera
  9. Å, vad fina! Vad duktig du är! Tack för rådet om hur man kan göra macarons, skall testa!!

    SvaraRadera
  10. Jisses vad du bakar mycket:)
    Snygg färg och hallon är ju supergott. Väldigt fina.

    SvaraRadera
  11. Sana: jupp denna gång blev de bra :-) , använde receptet med sockerlag istället

    Lena: tack, hoppas dina Macarons blir bra om du testar sockerlagsreceptet

    Pehrnilla: Tack, ja det har blivit lite mycket bakande på sista tiden, men jag måste ju använda alla äggvitor jag hade i kylen :-), och hallon är himla gott.

    SvaraRadera
  12. Macarons har stått på min att-laga-lista så länge. Vilket är det lättaste&godaste receptet för en macaronbaksamatör som mig?

    SvaraRadera
  13. Är verkligen imponerad av alla som bakar dessa mästerverk. Vågar mig knappt på det för jag är så¨rädd att misslyckas... Men nu har jag en traditionell mandelkvarn så jag är i rätt riktning....

    SvaraRadera
  14. Tina: Jag använder detta här receptet med sockerlag, brukar lyckas bäst med detta recept:
    http://cupcakesfluffan.blogspot.com/2010/07/macarons-grundrecept.html, lite fler moment men det är det värt :-)

    Sofie: tycker absolut du skall testa att göra macarons, det är så gott

    SvaraRadera
  15. Åh, vilka lyckade macarons! De är verkligen helt perfekta! Jag vill ha en nuuu!

    SvaraRadera
  16. WoW, vad fina de ser ut. Så släta och perfekta, som tagna ur en "baka-kaka bok". Kan tänka mig att de smakade gott också!

    SvaraRadera
  17. Helena: Synd att jag inte kan skicka en macaron via email, hade jag kunnat det hade du fått en omgående :-)

    Aila, charlotta och Marielle: tack

    SvaraRadera
  18. Vad fina dom är! Jag måste prova jag med :)

    SvaraRadera
  19. Macarons är ju så himla gott! Och de finns med på typ alla mat- och bakbloggar jag besökt men ändå har man inte testat att göra några själv. På tiden att man gör det kanske. Jättefina blev de iallafall!

    SvaraRadera
  20. Sara: Håller med, det är så gott, funderar på att göra lite nya då jag har en massa äggvitor i kylen, du får ta och testa :-)

    SvaraRadera
  21. Mums! Vet att man kan beställa sådanna här på nätet om man inte har bakork! Någon som vet något bra ställe?

    SvaraRadera
  22. i mitt skåp: Vet inte vilka som säljer macarons mer än http://www.macarong.se/_web/page.php?p=boutique

    SvaraRadera
  23. Kan man halvera receptet eller dela på smeten och göra hälften med till choklad macarons?

    SvaraRadera