onsdag 23 december 2020

Vit chokladfudge

En absolut favorit bland julgodiset är fudge, denna blir precis som jag vill ha den, len, mjuk slät, inte alls smulig, den går att variera eter tycke och smak med sin favoritchoklad och man kan om man vill tex strö minismarties, chokladkulor etc ovanpå fudgen innan den stelnat..

Fudge
3 dl Vispgrädde
3 dl Strösocker
1 dl Ljus Sirap
2 msk Glykos
50g Smör
100g finhackad Vit choklad 

Gör så här

  1. Koka ihop grädde, sirap och socker tills kolan har uppnått en temperatur på 120 grader. Rör om ofta.
  2. Blanda i glykos, smör, finhackade vit choklad.
  3. Vispa tills smeten blivit slät och fin.
  4. Häll fudgen i en klädd form. Jag använder flergångsbakplåtspapper, perfekt till julgodis då det inte fastnar något på den. Min form var 20x20 cm stor.
  5. Låt stelna i kylskåpet och skär sedan fudgen i lagom stora bita

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar