Deg:
200 g smör, rumsvarmt
7 dl mjöl
1 dl socker
1 ägg
1 tsk vaniljsocker
Fyllning:
400 g mandelmassa
200 g smör, rumstempererat
5 ägg
Fast hallonsylt/marmelad
Glasyr: 200 g florsocker
1 msk citronsaft
0.25 dl vatten
Ev sylt
- Gör degen: Blanda det rumstempererade smöret med de övriga ingredienserna och arbeta ihop till en smidig deg. Tryck ut degen i mazarinformar och sätt dem i kylen.
- Sätt ugnen på 175 grader och gör sedan fyllningen.
- Blanda mandelmassa och smör till en slät och smidig konsistens, tillsätt äggen ett i taget. Lägg lite smet i botten på mazarinformarna, lägg i lite hallonsylt och fyll sedan på med mera mazarinsmet, fyll till 3/4.
- Grädda i ugn i cirka 10 minuter tills de fått fin färg.
- Låt svalna och ta dem sedan ur formarna.
- Bred på ett tunt lager god sylt och ett lager glasyr av florsocker och vatten.
i cirka 10 minuter tills de fått fin färg. Låt svalna och ta dem sedan ur formarna. Bred på ett tunt lager god sylt och ett lager glasyr av florsocker och vatten
Åh, mazariner som är så gott. Har tänkt testa att göra egna länge, men det har inte blivit av än. Vad sugen jag blev nu.
SvaraRaderaRespect på mazarinerna! :-) Jag har aldrig gjort egna mazariner. Men jag äter dem gärna...
SvaraRaderaTack. =)
SvaraRaderaDet är ju sååå himla gott med hembakta mazariner! Gör det också då och då och det är ju faktiskt värt besväret flera gånger om!
SvaraRaderaSå gott de ser ut!!
SvaraRaderaJag tycker om mycket men de är ju riktigt söt kak hihi;=)
Erika: Himla gott, tar lite tid att göra men det blir så gott.
SvaraRaderaHelena: Mazariner är gott,inte så svårt att göra och de i långpanna är lika goda och går fortare.
Ida: Ja det är verkligen värt besväret
Sana: Tack, riktigt gott
Åh vad gott, det var jättelänge sedan jag åt mazariner och har faktiskt aldrig bakat de heller. får läggas i att göra högen. (Den högen växer!! ;))
SvaraRaderaKaksmulan: Min bakhög blir också bara större och större :-) , frågan är bara när man skall få bakat allt, det måste ju ätas upp med :-D
SvaraRaderaDen här kommentaren har tagits bort av skribenten.
SvaraRaderakul att se att mazarinerna lever, trodde knappt det var någon som åt dem längre. Kolla gärna i min blogg för konditori-recept på bla. mazariner. Jag går utbildning till konditor och bagare och vi fick göra det på en lektion för några veckor sen.
SvaraRaderaMoster: Skall genast ta och kika in i din blogg
SvaraRadera