onsdag 25 augusti 2010

Mazariner med hallonsylt

Bakade lite mazariner idag, det tar ju en liten stund att göra men det är så mycket godare än köpa. Fyllde de även med lite hallonsylt. Orkar man inte hålla på att trycka ut degen i små folieformar så finns här ett recept på mazarinkaka i långpanna, den blir också väldigt god,, min favorit på kakbordet.

Deg:
200 g smör, rumsvarmt
7 dl mjöl
1 dl socker
1 ägg
1 tsk vaniljsocker

Fyllning:
400 g mandelmassa
200 g smör, rumstempererat
5 ägg
Fast hallonsylt/marmelad

Glasyr: 200 g florsocker
1 msk citronsaft
0.25 dl vatten
Ev sylt
  1. Gör degen: Blanda det rumstempererade smöret med de övriga ingredienserna och arbeta ihop till en smidig deg. Tryck ut degen i mazarinformar och sätt dem i kylen.
  2. Sätt ugnen på 175 grader och gör sedan fyllningen.
  3. Blanda mandelmassa och smör till en slät och smidig konsistens, tillsätt äggen ett i taget. Lägg lite smet i botten på mazarinformarna, lägg i lite hallonsylt och fyll sedan på med mera mazarinsmet, fyll till 3/4.
  4. Grädda i ugn i cirka 10 minuter tills de fått fin färg. 
  5. Låt svalna och ta dem sedan ur formarna.
  6. Bred på ett tunt lager god sylt och ett lager glasyr av florsocker och vatten.

11 kommentarer:

  1. Åh, mazariner som är så gott. Har tänkt testa att göra egna länge, men det har inte blivit av än. Vad sugen jag blev nu.

    SvaraRadera
  2. Respect på mazarinerna! :-) Jag har aldrig gjort egna mazariner. Men jag äter dem gärna...

    SvaraRadera
  3. Det är ju sååå himla gott med hembakta mazariner! Gör det också då och då och det är ju faktiskt värt besväret flera gånger om!

    SvaraRadera
  4. Så gott de ser ut!!
    Jag tycker om mycket men de är ju riktigt söt kak hihi;=)

    SvaraRadera
  5. Erika: Himla gott, tar lite tid att göra men det blir så gott.

    Helena: Mazariner är gott,inte så svårt att göra och de i långpanna är lika goda och går fortare.

    Ida: Ja det är verkligen värt besväret

    Sana: Tack, riktigt gott

    SvaraRadera
  6. Åh vad gott, det var jättelänge sedan jag åt mazariner och har faktiskt aldrig bakat de heller. får läggas i att göra högen. (Den högen växer!! ;))

    SvaraRadera
  7. Kaksmulan: Min bakhög blir också bara större och större :-) , frågan är bara när man skall få bakat allt, det måste ju ätas upp med :-D

    SvaraRadera
  8. Den här kommentaren har tagits bort av skribenten.

    SvaraRadera
  9. kul att se att mazarinerna lever, trodde knappt det var någon som åt dem längre. Kolla gärna i min blogg för konditori-recept på bla. mazariner. Jag går utbildning till konditor och bagare och vi fick göra det på en lektion för några veckor sen.

    SvaraRadera
  10. Moster: Skall genast ta och kika in i din blogg

    SvaraRadera