tisdag 14 september 2010

Lemoncurd

Lemoncurden var slut och behöver använda det nu i veckan så det var dags att göra lite ny, så gott att använda när man bakar men även så gott på nygräddade scones. Måste testa att använda det i glass också, det måste ju bara bli himla gott. Den här varianten blir lite lösare än den jag brukar göra över vattenbad men det passar mig perfekt Receptet på lemoncurd över vattenbad hittar du här., det blir en himla god lemoncurd på det receptet med. Receptet går ju att halvera då det nu blir två burkar.

Ingredienser
250 gram smör
5 dl socker
6 ägg
6 citroner

Gör så här:
  1. Smält smöret i en kastrull. Tillsätt socker och rör om tills allt är blandat.
  2. Vispa äggen fluffigt med elvisp.
  3. Ta av kastrullen och tillsätt äggvispet  i smörblandningen.Vispa hela tiden
  4. Finriv citronskalet och pressa ur saften ur citronerna. 
  5. Tillsätt skal och saft i äggblandningen och sjud i cirka 15 minuter. Rör hela tiden så att det inte bränns fast i botten eller börjar koka.
  6. Häll upp lemon curd i  rengjorda glasburkar, låt svalna och sätt på locket. Förvaras i kylen.

4 kommentarer:

  1. Åh gott! Jag älskar Lemon Curd! =)

    SvaraRadera
  2. Jag älskar lemon curd, men har bara köpt det färdigt hittills. Måste verkligen testa att göra själv.

    SvaraRadera
  3. Olika slag av curds är också väldigt fiffiga i alla slag av bakning.

    SvaraRadera
  4. Sockerus: Älskar lemoncurd :-)
    Erika: Du måste göra egen lemoncurd, blir så mycket godare, du märker skillnaden med en gång, iallafall om man jämför med de som finns att köpa på tex ICA
    Matpolisen: Visst är det

    SvaraRadera