Kanelkaka
175 g smör, rumsvarmt
2 1/2 dl strösocker
2 ägg
4 1/2 dl vetemjöl
2 tsk vaniljsocker
1 tsk bakpulver
1 tsk bikarbonat
1/2 tsk salt
2 1/2 dl gräddfil
Fyllning/strö över: 1 dl strösocker + 3 tsk kanel
Gör så här:
- Sätt ugnen på 175 grader.
- Smörja och bröa en rund kakform som rymmer ca 1 1/2-2 liter, helst en med avtagbar kant.
- .Rör smör och socker ljust och pösigt och tillsätt sedan ett ägg i taget.
- Blanda mjöl, vaniljsocker, bakpulver, bikarbonat och salt .Rör detta i äggsmeten omväxlande med gräddfilen.
- Häll hälften av smeten i den smorda och bröade formen. Strö över hälften av socker-kanelblandningen. Lägg på resten av smeten och strö över resterande av socker och kanelblandniongen.
- Grädda i nedre delen av ugnen i ca en timme. Verkar den bli för mörk så lägg på lite aluminiumfolie mot slutet av gräddningen.