Jordgubbsglass
250 gram jordgubbar
5 dl vispgrädde eller 2,5 dl grädde och 2,5 dl mjölk 3%
6 äggulor
1-1,5 dl socker
1 msk glukos
1 gelatinblad, kan uteslutas
50-100 gram jordgubbar
Gör så här:
- Lägg 250 gram jordgubbar i en kastrull, koka dom på svag värme så att de blir mjuka och mosiga. Mixa dom sedan till en slät pure med tex en stavmixer.
- Blanda ner vispgrädde och glukos i jordgubbspurén. koka upp detta.
- Vispa äggulor och socker fluffigt
- Lägg gelatinbladet i blött om du använder det i glassmeten.
- Tillsätt jordgubbsgräddmjölken till äggsmeten under vispning.
- Häll tillbaka glassmeten i kastrullen och värm detta på svag värme tills det börjar tjockna och glassmeten når strax under kokpunkt, dvs 85 grader, det får inte koka.
- Krama ur och blanda ner gelatinbladet
- Kyl glassmeten i vattenbad och ställ därefter in den i kylskåpet så att den blir helt kall, gärna över natten.
- Koka upp de resterande jordgubbarna, 50-100 gram och mixa även detta till en pure med hjälp av en stavmixer.
- Följ instruktionerna för din glassmaskin. Häll sedan upp den i en form varvat med jordgubbspurén och ställ in den i frysen några timmar.
Yummy!
SvaraRaderaVisst är det gott med jordgubbsglass gjord på svenska färska jordgubbar!!!
SvaraRaderaVad gott med egengjord glass! Känns riktigt somrig med jordgubbar :)
SvaraRaderaMen jag har ju ingen glassmaskin och jag har ju inte plats is kåpet för en :)
SvaraRaderaDet l¨åter ju väldans gott!
Å vad ljuvligt gott detta ser ut, skall absolut testa!
SvaraRaderakram