Lakritsglass
2,5 dl vispgrädde
2,5 dl mjölk 3 %
6 äggulor
1 dl socker
1 påse turkisk peppar, de hårda karamellerna (150 gram)
Gör så här:
- Koka upp mjölk och grädde och ställ detta åt sidan.
- Vispa ägg och socker fluffigt
- Tillsätt gräddmjölken till äggsmeten under vispning.
- Krossa hela påsen med turkisk peppar, jag gjorde det med hjälp av kaveln, lätt de ligga kvar i den oöppnade påsen, la dubbla fryspåsar runt innan jag bankade på dom.
- Häll tillbaka glassmeten i kastrullen, blanda ner den turkiska pepparn och värm detta på svag värme tills det börjar tjockna och glassmeten når strax under kokpunkt, dvs 85 grader, det får inte koka.Den turkiska pepparn kommer nu smälta helt. Rör under tiden så att den turkiska pepparn inte fastnar i botten.
- Kyl glassmeten i vattenbad och ställ därefter in den i kylskåpet så att den blir helt kall, gärna över natten.
- För att göra glass i frysen: Häll krämen i en form och ställ i frysen. Rör om var tjugonde minut i 3–4 timmar.
- För att göra glass i glassmaskin: Följ instruktionerna för din glassmaskin. Häll sedan upp den i en form, varva gärna med lakritssås.
Så gott och färgen på glassen är fin!
SvaraRaderaJag åt saltlakritsglass för första gången i torsdagas. Och det var såå gott!! Tack för receptet. Det ska jag prov att göra till mig själv. För det är bara jag som äter lakrits i familjen.
SvaraRaderaMums! Jag älskar verkligen lakritsglass men på tala om min syster! Jag måste bara tipsa om detta receptet. Tusen tack!
SvaraRaderaoj oj oj, detta recept tar jag med mig...måste provas
SvaraRaderaHaha jag är en kille på 28 år, har aldrig gjort någon dessert eller liknande men håller på att göra den här glassen nu, låter så jävla gott! Tack!
SvaraRadera