Strösselrutor
ca 20 stycken
Kakan:
150 gram smör
1 dl mjölk
3 ägg
3 dl socker
4 1/2 dl vetemjöl
2 tsk bakpulver
2 tsk vaniljsocker
Glasyr:
50 gram smör
ca 8 dl florsocker
ca 2 msk vatten
strössel
Gör så här:
- Sätt ugnen på 175 grader.
- Smält smöret. Häll i mjölken och låt det svalna.
- Vispa ägg och socker vitt och pösigt.
- Blanda mjöl, bakpulver och vaniljsocker och vänd ner detta och smörblandningen växelvis i äggsmeten.
- Bred ut smeten i en långpanna ca 30x40 cm, klädd med bakplåtspapper. Jag använde en långpanna på 35x26 cm och tycker de blev lagom höga.
- Grädda i nedre delen av ugnen i 175 grader i 15-20 minuter. Låt svalna under bakduk.
- Smält smöret till glasyren. Tillsätt florsocker och vatten, rör slätt.
- Bred glasyren på kakan och strö över kakpynt. Skär i rutor när glasyren har stelnat.
De blir så fina med strössel på!
SvaraRaderaSå gott! Ska baka nästan likadana i helgen fast med chokladglasyr och några blommor och blad på. Hoppas de blir lika fina som dina! :-) Ha de bra!
SvaraRaderahttp://socalluscupcakes.blogspot.se