söndag 2 juni 2013

Strösselrutor



Baka lite mumsiga strösselrutor idag, de blev härligt saftiga och luftiga och det är ju lätt att variera glasyren efter tycke och smak.  Enkla och lättbakade och jag tycker att de funkar fint att frysa även om det är glasyr på, annars kan man om vill frysa in den vänta med glasyren tills den skall serveras. Perfekta till tex barnkalaset .

Strösselrutor
ca 20 stycken

Kakan:

150 gram smör
1 dl mjölk
3 ägg
3 dl socker
4 1/2 dl vetemjöl
2 tsk bakpulver
2 tsk vaniljsocker

Glasyr:
50 gram smör
ca 8 dl florsocker
ca 2 msk vatten
strössel

Gör så här:


  1. Sätt ugnen på 175 grader.
  2. Smält smöret. Häll i mjölken och låt det svalna.
  3. Vispa ägg och socker vitt och pösigt.
  4. Blanda mjöl, bakpulver och vaniljsocker och vänd ner detta och smörblandningen växelvis i äggsmeten.
  5. Bred ut smeten i en långpanna ca 30x40 cm, klädd med bakplåtspapper. Jag använde en långpanna på 35x26 cm och tycker de blev lagom höga.
  6. Grädda i nedre delen av ugnen i 175 grader i 15-20 minuter. Låt svalna under bakduk.
  7. Smält smöret till glasyren. Tillsätt florsocker och vatten, rör slätt. 
  8. Bred glasyren på kakan och strö över kakpynt. Skär i rutor när glasyren har stelnat.

2 kommentarer:

  1. De blir så fina med strössel på!

    SvaraRadera
  2. Så gott! Ska baka nästan likadana i helgen fast med chokladglasyr och några blommor och blad på. Hoppas de blir lika fina som dina! :-) Ha de bra!

    http://socalluscupcakes.blogspot.se

    SvaraRadera