onsdag 5 juni 2013

Cookie dough ice cream

Lite kakdegsglass är aldrig fel nu i sommarvärmen :-), har sett att Arla har börjat med mjukglass på tetrapack, det blir allt något jag måste testa till helgen :-) såg nämligen att det går att göra i glassmaskinen, så går det fortare.

Cookie dough ice cream
2,5 dl vispgrädde 40%
2,5 dl standarmjölk 3%
1 tsk äkta vaniljsocker eller 1 vaniljstång
1,5 dl socker
6 äggulor
1/2 sats kakdeg

Gör så här:

 1. Dela vaniljstången på mitten och skrapa ur fröna, lägg fröna, vaniljstången, mjölk och grädde i en kastrull och koka upp detta. Ställ den sedan åt sidan.
 2. Vispa ägg och socker fluffigt
 3. Tillsätt gräddmjölken till äggsmeten under vispning.
 4. Häll tillbaka glassmeten i kastrullen och värm detta på svag värme tills det börjar tjockna och glassmeten når strax under kokpunkt, dvs 85 grader, det får inte koka.
 5. Kyl glassmeten i vattenbad och ställ därefter in den i kylskåpet så att den blir helt kall, gärna över natten.
 6. För att göra glass i frysen: Dela kakdegen i småbitar och blanda ner den i glassmeten. Häll krämen i en form och ställ i frysen. Rör om var tjugonde minut i 3–4 timmar.
 7. För att göra glass i glassmaskin: Följ instruktionerna för din glassmaskin. När glassen nästan är klar så häller du i de kakdegen som du delat i små bitar och låter glassmaskinen gå en stund till. Häll sedan upp den i en form och ställ in den i frysen några timmar

5 kommentarer:

 1. Så gott! Nu slipper man köpa Ben & Jerrys dyra glass på burk. Det verkar bli minst lika gott som deras om inte till och med bättre. Tack för tipset måste testa det nu i sommar! :)

  http://socalluscupcakes.blogspot.se

  SvaraRadera
 2. En av de bästa och godaste glass-sorterna absolut, i alla fall i B&J.s sortiment. Kanon att göra den själv.
  Mjukglassen har vi testat och den fick inte något vidare betyg här inte, tyvärr. Smälter på tok för snabbt, man hinner knappast få den i formen förrän den rinner och är flytande. Sen är den oerhört gräddig så det gäller att verkligen gilla grädde (mer eller mindre)... Egen hemmarörd mjukglass är mycket mycket godare och bättre:)

  SvaraRadera
 3. Ååå så gott det ser ut!

  SvaraRadera
 4. Åh, så himla gott! Tack för receptet!

  SvaraRadera