lördag 29 juni 2013

Kanelkaka

Ja det blev allt att jag bakade en kanelkaka på gräddfilen igår, den är så god, saftig med ett härligt lite knaprigt socker-kaneltäcke, ja det är även kanel inuti kakan, men den försvann in i kakan under gräddningen.



Kanelkaka
175 g smör, rumsvarmt
2 1/2 dl strösocker
2 ägg
4 1/2 dl vetemjöl
2 tsk vaniljsocker
1 tsk bakpulver
1 tsk bikarbonat
1/2 tsk salt

2 1/2 dl gräddfil

Fyllning/strö över: 1 dl strösocker + 3 tsk kanel


Gör så här:

  1. Sätt ugnen på 175 grader. 
  2. Smörja och bröa en rund kakform som rymmer ca 1 1/2-2 liter, helst en med avtagbar kant. 
  3. .Rör smör och socker ljust och pösigt och tillsätt sedan ett ägg i taget. 
  4. Blanda mjöl, vaniljsocker, bakpulver, bikarbonat och salt .Rör detta i  äggsmeten omväxlande med gräddfilen.
  5. Häll hälften av smeten i den smorda och bröade formen. Strö över hälften av socker-kanelblandningen.  Lägg på resten av smeten och strö över  resterande av socker och kanelblandniongen. 
  6. Grädda i nedre delen av ugnen i ca en timme. Verkar den bli för mörk så lägg på lite aluminiumfolie mot slutet av gräddningen.

2 kommentarer:

  1. Så gott! Jag bakade kanelmuffins igår :)

    SvaraRadera
  2. MUMS!!!
    Kanel är så himlans gott.
    Kram och tack för allt fiiina recept du delar med dig. Jag är en kratta på att kommentera men jag är desto flitigare att läsa recepten :)

    Fia

    SvaraRadera