Morotsglass
2 1/2 dl strösocker
3 äggulor
5 dl mjölk
2 kanelstänger
2 dl finrivna morötter
200 gram philadelphiaost eller annan cream cheese
1 tsk vaniljsocker
1 dl vispgrädde
Gör så här:
- Vispa socker och ägg poröst.
- Häll mjölken i en kastrull. Tillsätt kanelstänger och morötter och låt sjuda på svag värme i ca 5 minuter.
- Vispa ner äggsmeten och fortsätt sjuda på svag värme under vispning tills krämen tjocknar något, men den får inte koka. Ta av kastrullen från värmen och låt den svalna.
- Plocka upp kanelstänger och rör ner cream cheese och vaniljsocker och rör till sist i grädden.
- För att göra glass i frysen: Häll krämen i en form och ställ i frysen. Rör om vad tjugonde minut under 3-4 timmar.
- För att göra glass i glassmaskin, vilket jag gör så låt då krämen bli helt kall, låt den gärna stå och mogna i kylen över natten och följ sedan instruktionerna för din glassmaskin.
Åh, så gott. Morotskaka i glassform, ja tack :)
SvaraRaderaVad spännande med morötter i glass :)
SvaraRadera