Kärleksmumssockerkaka
3 ägg
3 dl strösocker
½ dl kakao
3 dl vetemjöl
2 tsk bakpulver
2 tsk vaniljsocker
125 g smör, smält
1 dl mjölk
3 dl strösocker
½ dl kakao
3 dl vetemjöl
2 tsk bakpulver
2 tsk vaniljsocker
125 g smör, smält
1 dl mjölk
Glasyr
50 g smör, smält
2 msk kakao
2 tsk vaniljsocker
3 ½ dl florsocker
1 msk starkt kaffe
50 g smör, smält
2 msk kakao
2 tsk vaniljsocker
3 ½ dl florsocker
1 msk starkt kaffe
Garnering
kokos
kokos
Gör så här
- Sätt ugnen på 180 grader.
- Vispa ägg och strösocker pösigt i en bunke.
- Blanda kakao, vetemjöl, bakpulver och vaniljsocker.
- Rör ner det i äggblandningen.
- Tillsätt smör och mjölk.
- Vänd ihop allt till en smet.
- Häll smeten i en smord och bröad sockerkaksform, ca 1 ½ liter.
- Grädda kakan längst ner i ugnen i 35–40 min.
- Stjälp upp kakan på en tallrik och låt den svalna under formen.
- Glasyr: Blanda ihop alla ingredienserna till glasyren i en skål. Du kan ev behöva ta lite mer kaffe eller vatten för att få den mer bredbar. Bred ut glasyren över kakan och strö över kokos. Låt glasyren stelna.