söndag 11 mars 2018

Bryggarkaka

Har äntligen fått tillbaka lusten att baka igen, har blivit mycket brödbak denna vecka, tekakor, rågsikskakor och dessa bröd. Bryggarkaka kallas de för, påminner om tekakor och de blev härligt luftiga, mjuka, fluffiga liksom, ja goda iallafall, Receptet kommer från boken Nyttigheter och Njutningar.

Bryggarkaka
6 stycken a 300 gram

3,5 dl mjölk
3 dl filmjölk
75 gram (1 dl) farinsocker
100 gram (6 msk) rapsolja
50 gram jäst
15 gram (1 msk) salt
1050 gram (17,5 dl) vetemjöl special

Gör så här:
  1. Blanda samman alla ingredienser. Knådas i assistent i 10 minuter
  2. Jäs övertäck i 1 timme.
  3. Dela upp i  till 300-grams bitar,6 stycken bitar, som formas till runda bullar.
  4. Kavla ut till avlånga kakor, 4 mm tjocka.
  5. Lägges på plåt med bakplåtspapper.
  6. Jäs övertäck till dubbel storlek ca 30-45 minuter.
  7. Nagga dom och grädda i 250 grader i ca 5 minuter

1 kommentar:

  1. Hej!
    Ska man värma mjölken?
    Eller ska det kall jäsa?
    Mvh Elenor

    SvaraRadera