Bryggarkaka
6 stycken a 300 gram
3,5 dl mjölk
3 dl filmjölk
75 gram (1 dl) farinsocker
100 gram (6 msk) rapsolja
50 gram jäst
15 gram (1 msk) salt
1050 gram (17,5 dl) vetemjöl special
Gör så här:
- Blanda samman alla ingredienser. Knådas i assistent i 10 minuter
- Jäs övertäck i 1 timme.
- Dela upp i till 300-grams bitar,6 stycken bitar, som formas till runda bullar.
- Kavla ut till avlånga kakor, 4 mm tjocka.
- Lägges på plåt med bakplåtspapper.
- Jäs övertäck till dubbel storlek ca 30-45 minuter.
- Nagga dom och grädda i 250 grader i ca 5 minuter
Hej!
SvaraRaderaSka man värma mjölken?
Eller ska det kall jäsa?
Mvh Elenor