lördag 24 mars 2018

Snöbollar med polkagrisgömma




Barnen fick några Bakboxen Junior i julklapp, de är helt perfekt till barnen då det är enkla recept att följa de flesta ingredienser är redan förpackade i den mängd som skall vara i receptet. Och i varje box medföljer något/några kul redskap som underlättar bakandet. Prenumererar inte just nu på bakboxen men funderar på att göra det några månader framöver. Men man kan även köpa tidigare boxar på deras hemsida och ibland rear de ut boxar.

Igår tillverkade de snöbollar med polkagrisgömma, busenkla att göra och himla goda efter några timmar i kylen.

Snöbollar med polkagrisgömma
16 stycken

200 gram vita chokladknappar
1 dl vispgrädde
4 dl kokosflingor + 1 dl att rulla dem i
70 gram polkagrisar

Gör så här:
  1.  Lägg polkagrisarna i en fryspåse. Lägg dom på en skärbräda och banka på dem med tex en brödkavel så att de blir grovt krossade.
  2. Smält den vita chokladen i en skål i mikron, värm 30 sekunder i taget , rör om och fortsätt så tills chokladen är helt smält. Ställ den åt sidan.
  3. Värm upp grädden i en kastrull.
  4. Häll ner grädden och kokosflingorna i chokladen. Rör om så att det blir ordentligt blandat. Låt stå 10 minuter.
  5. Dela smeten i 16 bitar. 
  6. Rulla till runda bollar. Platta ut den och lägg lite krossade polkagrisar i mitten och vik in smeten över polkagrisarna och rulla till en rund boll igen. Ha lite fuktiga händer när du gör detta så fastnar de mindre. Fast vi hade engångsplasthandskar hemma som vi använde för att de skulle vara lättare att rulla, smeten är klibbig.
  7. Rulla bollarna i kokos och ställ in i kylen för att stelna i några timmar.



Inga kommentarer:

Skicka en kommentar