söndag 25 mars 2018

Chokladpraliner med salt karamell


Barnen gjorde även chokladpraliner från Bakboxen junior, här har vi gjort det enkelt för oss och har inte tempererat chokladen :-)

Chokladpraliner med salt karamell

200 gram mjölkchoklad
4 tsk neutral matolja
1 burk karamelliserad mjölk ( hela burken går inte åt)
2 tsk flingsalt

Gör så här:
  1. Ställ in den tomma pralinformen i frysen i 15 minuter.
  2. Lägg 100 gram mjölkchoklad i en skål och smält i mikrovågsugnen i 3 gånger 30 sekunders intervaller. Rör om efter varje gång.
  3. Tillsätt 2 tsk matolja och rör om till en jämn smet.
  4. Ta ut pralinformen ur kylen och torka den torr. Häll i chokladen och luta formen så att alla hål täcks av chokladen, Häll tillbaka överskottet i skålen och skrapa av choklad som lagt sig ovanpå hålen. 
  5. Ställ in i kylen i 30 minuter.
  6. Öppna burken med karamelliserad mjölk och lägg lite kola i varje pralinhål, strö över lite flingsalt.
  7. Smält rrsten av mjölkchokladen och fyll varje pralinhål med detta så att fyllningen täcks. Skaka formen så att chokladen fylls ut jämnt eller jämna till med en liten spatel.
  8. Ställ in pralinformen i kylen att stelna, minst 1 timme.
  9. Banka sedan formen mot en hård yta så lossnar pralinerna.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar