Barnen gjorde även chokladpraliner från Bakboxen junior, här har vi gjort det enkelt för oss och har inte tempererat chokladen :-)
Chokladpraliner med salt karamell
200 gram mjölkchoklad
4 tsk neutral matolja
1 burk karamelliserad mjölk ( hela burken går inte åt)
2 tsk flingsalt
Gör så här:
- Ställ in den tomma pralinformen i frysen i 15 minuter.
- Lägg 100 gram mjölkchoklad i en skål och smält i mikrovågsugnen i 3 gånger 30 sekunders intervaller. Rör om efter varje gång.
- Tillsätt 2 tsk matolja och rör om till en jämn smet.
- Ta ut pralinformen ur kylen och torka den torr. Häll i chokladen och luta formen så att alla hål täcks av chokladen, Häll tillbaka överskottet i skålen och skrapa av choklad som lagt sig ovanpå hålen.
- Ställ in i kylen i 30 minuter.
- Öppna burken med karamelliserad mjölk och lägg lite kola i varje pralinhål, strö över lite flingsalt.
- Smält rrsten av mjölkchokladen och fyll varje pralinhål med detta så att fyllningen täcks. Skaka formen så att chokladen fylls ut jämnt eller jämna till med en liten spatel.
- Ställ in pralinformen i kylen att stelna, minst 1 timme.
- Banka sedan formen mot en hård yta så lossnar pralinerna.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar