Kärleksmums:
5 st ägg
4 dl strösocker
4.5 dl vetemjöl
3 tsk bakpulver
5 msk kakao
300 g smör
2 dl mjölk
Glasyr och garnering:
300 gram florsocker
6 msk smält smör
2 tsk vaniljsocker
6 msk kallt kaffe
3msk kakao
Kokosflingor
Gör så här
- Sätt ugnen på 200 grader.
- Vispa ägg och strösocker pösigt.
- Blanda vetemjöl, bakpulver och kakao i en skål.
- Sikta mjölblandningen i äggsmeten och vänd försiktigt ihop smeten.
- Smält smöret och blanda det med mjölken rör ner det i smeten.
- Klä en plåt, cirka 40 x 35 centimeter med bakplåtspapper och häll i smeten.
- Grädda kakan i cirka 15 minuter (den får inte bli torr), prova med en sticka.
- Låt svalna.
- Blanda ihop alla ingredienser till glasyren till en jämn och slät smet.
- Bred detta över den fortfarande ljumna kakan.
- Strö över kokos.
- Låt svalna helt och skär sedan i rutor. Funkar utmärkt att frysa, lägg då bakplåtspapper mellan lagren.
3 msk smör
300 g marshmallows
1,5 liter rice krispies
(smaksättning: 1 dl hackad choklad, hackade jordnötter
eller torkad frukt)
Gör så här:
- Smält smöret i en kastrull på låg värme.
- Häll i marshmallows och smält dem under omrörning, se till att blandningen inte bränns i botten på kastrullen.
- När allt är smält tas kastrullen från plattan och rice krispies hälls i (och eventuell smaksättning).
- Blanda ordentligt. Ta ur smeten och lägg i en smörad form. Blöt händerna med vatten och tryck sedan ut massan i formen.
- Låt kallna och skär sedan i önskad storlek. Förvara i tätslutande burk i 2-3 dagar.
Forma gärna massan medans den fortfarande är varm. Blöt
händerna och tryck till önskad form. Om den ska täckas med sugarpaste eller
marsipan så görs det med fördel medans massan fortfarande är klibbig.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar