Kärleksmumssockerkaka
3 ägg
3 dl strösocker
½ dl kakao
3 dl vetemjöl
2 tsk bakpulver
2 tsk vaniljsocker
125 g smör, smält
1 dl mjölk
3 dl strösocker
½ dl kakao
3 dl vetemjöl
2 tsk bakpulver
2 tsk vaniljsocker
125 g smör, smält
1 dl mjölk
Glasyr
50 g smör, smält
2 msk kakao
2 tsk vaniljsocker
3 ½ dl florsocker
1 msk starkt kaffe
50 g smör, smält
2 msk kakao
2 tsk vaniljsocker
3 ½ dl florsocker
1 msk starkt kaffe
Garnering
kokos
kokos
Gör så här
- Sätt ugnen på 180 grader.
- Vispa ägg och strösocker pösigt i en bunke.
- Blanda kakao, vetemjöl, bakpulver och vaniljsocker.
- Rör ner det i äggblandningen.
- Tillsätt smör och mjölk.
- Vänd ihop allt till en smet.
- Häll smeten i en smord och bröad sockerkaksform, ca 1 ½ liter.
- Grädda kakan längst ner i ugnen i 35–40 min.
- Stjälp upp kakan på en tallrik och låt den svalna under formen.
- Glasyr: Blanda ihop alla ingredienserna till glasyren i en skål. Du kan ev behöva ta lite mer kaffe eller vatten för att få den mer bredbar. Bred ut glasyren över kakan och strö över kokos. Låt glasyren stelna.
Ska skriva ut receptet nu o testa i veckan.
SvaraRadera