måndag 19 juli 2010

Solrosrutor

Bakade lite nytt gott picknickbröd idag, ljusa solrosrutor på vetesurdeg. Perfekta att fylla med rostbiff, salami, brieost, skinka, grönsaker och annat gott.

10 st

Ingredienser:
650 gram vetemjöl special
150 gram kornmjöl
20 gram salt
35 gram jäst
150 gram vetesurdeg
5 dl vatten
10 gram smör

solrosfrön att strö på

Gör så här:
  1. Blanda alla torra ingredienser i en bunke.
  2. Rör ut jästen med vetesurdegen och vattnet och tillsätt detta tillsammans med smöret.
  3. Arbeta till en smidig deg.
  4. Forma till runda bullar och platta till.
  5. Låt jäsa under bakduk på plåt 40-50 minuter. Sätt under tiden ugnen på 220 grader.
  6. Strö solrosfrön över bröden och grädda mitt i ugnen i 12-14 minuter.
  7. Låt kallna på galler under bakduk.
  8. Fyll med godsaker och njut.

2 kommentarer:

  1. Åh, de ser jättegoda ut. Det receptet spar jag. :-)

    SvaraRadera
  2. Erika: Jodå de blev goda :-) , har inte bakat de tidigare, men dessa bröd kommer jag baka fler gånger, perfekta att ha i frysen.

    SvaraRadera