10 st
Ingredienser:
650 gram vetemjöl special
150 gram kornmjöl
20 gram salt
35 gram jäst
150 gram vetesurdeg
5 dl vatten
10 gram smör
solrosfrön att strö på
Gör så här:
- Blanda alla torra ingredienser i en bunke.
- Rör ut jästen med vetesurdegen och vattnet och tillsätt detta tillsammans med smöret.
- Arbeta till en smidig deg.
- Forma till runda bullar och platta till.
- Låt jäsa under bakduk på plåt 40-50 minuter. Sätt under tiden ugnen på 220 grader.
- Strö solrosfrön över bröden och grädda mitt i ugnen i 12-14 minuter.
- Låt kallna på galler under bakduk.
- Fyll med godsaker och njut.
Åh, de ser jättegoda ut. Det receptet spar jag. :-)
SvaraRaderaErika: Jodå de blev goda :-) , har inte bakat de tidigare, men dessa bröd kommer jag baka fler gånger, perfekta att ha i frysen.
SvaraRadera