lördag 10 juli 2010

Pizzabröd


Inte så speciellt vackra men goda, hade deg över från igår då jag gjorde dubbel sats med pizzadeg, ställde in den i kylen igen och där stod den och jäste och jäste och blev bra ändå, bröden höjde sig och blev fina.
Skall nog testa att baka pitabröd nästa vecka för att se hur de blir på bakstenen, pitabröd skall ju gräddas direkt på varma plåtar så då borde bakstenen vara exemplarisk för det ändamålet.

5 kommentarer:

  1. Vad bra att kunna göra något av degen som blev över. Funderar skarpt på att testa pizzadegen.

    SvaraRadera
  2. Du är duktig att baka bröd tycker jag!!
    har aldrig testa pizza deg med två dagar recept kanske nästa veckan ska jag prova ;=)

    SvaraRadera
  3. Erika: Testa pizzadeg på surdeg, blir gott och vid nästa pizzabag kommer jag testa det i martinsbok, också det på surdeg, vetemjöl spec och durummjöl, vill gärna ha durummjöl i pizzadeg, blir godast då.

    Sana: Bröd är alltid kul att baka, det är nog det som går åt mest här hemma.

    SvaraRadera
  4. Vilka smarta bröd! Det är inte lite sällan det blir pizzadeg över. Jag brukar göra naanbröd med hjälp av min pizzasten och resultatet blir mycket snarlikt pitabröd!

    SvaraRadera
  5. naanbröd har jag aldrig ätit eller bakat, det får jag nog ta och testa på bakstenen

    SvaraRadera