söndag 4 juli 2010

Vit chokladfrosting

Gjorde vit chokladfrosting igår på mina cupcakes, himla gott, men det var ju tokvarmt igår så det frosting blev fort mjuk i värmen, det gällde att skynda på med spritsningen, men efter en stund i kylen hade det stelnat till igen och frostingen blev genast mycket godare och bättre :-), gillar den allra bäst kyld. Frostingen hittade jag inne hos Tårtspecialisten

75 g vit choklad, jag använde Fazers
150 g rumsvarmt osaltat smör
150 g philadelphiaost
4 dl florsocker
ev några droppar karamellfärg

1. Hacka chokladen och smält den i ett vattenbad eller i mikrovågsugn. Låt den svalna något om den är het.

2. Vispa smöret krämigt och blanda i chokladen. Tillsätt philadelphiaost, florsocker och karamellfärg och vispa tills konsistensen är krämig.

Låt den stå i kylen en stund om du tycker den är för mjuk att spritsa på dina cupcakes.

2 kommentarer:

  1. Mm jag håller med Erika - Fast bara när det gäller bakning annars är vanlig choklad sååå mkt godare =) Har ett recept på en annan vit chokladfrosting som inte innehåller cream cheese som jag ska testa. Tycker att cream cheese tar lite överhanden ibland nämligen.

    Å du, Marsipan och Chokladcupcakes blev supergott =)
    /Lisa - Sockerrus

    SvaraRadera