måndag 8 april 2013

Sockerkaka

En härligt god sockerkaka med lite extra äggulor som gör den saftigare och något tyngre än en vanlig sockerkaka. En vanligt enkel sockerkaka är bara så tokgott :-). Receptet kommer från senaste numret av tidningen Hembakat.

Sockerkaka
150 gram smör, rumsvarmt
2 dl strösocker
1 ägg
2 äggulor
rivet skal av 1 citron
3 msk vatten eller vmjölk
3 dl vetemjöl
2 tsk vaniljsocker
1 tsk bakpulver

Gör så här:
  1. Sätt ugnen på 175 grader.
  2. Rör smör och socker poröst.
  3. Tillsätt ägg och äggulor, ett i taget.
  4. Rör ner mjölk/vatten och citronskal.
  5. Blanda mjöl, vaniljsocker och bakpulver och blanda er detta. Rör till en slät smet.
  6. Smörj och bröa en sockerkaksform på 1 1/2 liter.
  7. Häll i sockerkaksmeten och grädda längst ned i ugnen i ca 40 minuter, känn med en sticka att den är torr. Vänta tills kakan svalnat något innan dy stjälper upp den. Låt svalna under formen.

4 kommentarer:

  1. Ja, visst ä det gott med sockerkaka!

    SvaraRadera
  2. En klassisk sockerkaka är alltid lika gott!

    SvaraRadera
  3. Tack för era kommentarer, ja sockerkaka är så gott och så enkelt att göra :-)

    SvaraRadera