Hallongrottor är så tokgott, givetvis gör du dom på smör, som de flesta småkakor, det blir godast då. Jag fyllde mina med hallonmarmelad, men det går lika bra med annan valfri sylt eller tex lemoncurd, choklad, dumlekola etc.
Hallongrottor
20 stycken
200 gram smör
4 1/2 dl vetemjöl
1 dl socker
1 tsk bakpulver
1 msk vaniljsocker
Fyllning
1 dl fast hallonsylt
Gör så här:
- Sätt ugnen på 175 grader.
- Blanda samman alla ingredienser till en deg, gärna i matberedare.
- Dela degen i 20 lika stora bitar.
- Rulla varje bit till en boll och lägg dom i småbrödsformar, jag lägger formarna i en minimuffinsplåt för att förhindra att de flyter ut åt sidorna.
- Gör en fördjupning i varje boll, jag använder mig av en fingerborg, då blir det lagom stort och jämnt hål. Lägg i en klick hallonsylt i varje hål.
- Grädda dom i 175 grader i ca 15 minuter.
Esta receta no se me escapa! Seguramente la haré el fin de semana. Tienen un aspecto inmejorable, se ven muy ricos! Besotes! Gaby de Las Cosas Ricas de Gaby
SvaraRaderaEn riktig klassiker! Testade att fylla en liknande kaka med blåbär istället, vilket passade bra!
SvaraRaderaKänns verkligen nostalgilång väg! Gamla klassiker som aldrig går ur tiden får vi hoppas, så goda så!
SvaraRadera