Mandelkubb
20 stycken
7 dl vetemjöl, (420 g)
1 påse vaniljsåspulver, (11 g)
1,5 dl strösocker
2 tsk hjorthornssalt
1 tsk vaniljsocker
0,5 tsk bakpulver
150 g smör
1,5 dl kaffegrädde
2 st ägg
1 krm bittermandelarom
Garnering
0,5-1 dl pärlsocker
Gör så här:
- Sätt ugnen på 225°.
- Blanda mjöl, vaniljsåspulver, socker, hjorthornssalt, vaniljsocker och bakpulver i matberedare.
- Tillsätt smöret, skuret i mindre bitar.
- Häll i grädde, ägg och bittermandelarom.
- Arbeta snabbt ihop till en deg.
- Ta upp degen och forma den till en rulle med mjölade händer. Degen var rätt kladdig, det behövdes en del extra mjöl.
- Skär rullen i 20 bitar.
- Doppa bitarnas snittyta i pärlsocker och lägg dem på plåtar med bakplåtspapper
- .Grädda kubbarna mitt i ugnen 10-12 min.
- Låt kubbarna svalna på galler under bakduk, Frys in de som blir över redan samma dag, de blir fort torra.
De ser mycket goda ut!
SvaraRaderaTack :-)
RaderaÅh, kubbar med ett glas iskall mjölk, det finns inte mycket som slår det!
SvaraRaderaPerfekt ihop med mjölk :-)
RaderaHärlig bild! Har länge varit sugen på att baka mandelkubb, älskar smak av bittermandel!
SvaraRaderaJa bittermandel är himla gott i bakverk :-)
RaderaMina favoriter sen barnsben! Sen gjorde jag din morotskaka..svimma va god!!
SvaraRaderaDen blir en favorit i repris!
Ha en skön start på veckan.
kram
Fia
Ha en bra vecka du med, kul att du gjort morotskaka :-)
SvaraRadera