torsdag 11 april 2013

Mandelkubb

Är det något som är himla gott så är det mandelkubb, de är ju lite torra i sig, så det bör ätas samma dag och sedan frysas in.

Mandelkubb
20 stycken

7 dl vetemjöl, (420 g)
1 påse vaniljsåspulver, (11 g)
1,5 dl strösocker
2 tsk hjorthornssalt
1 tsk vaniljsocker
0,5 tsk bakpulver
150 g smör
1,5 dl kaffegrädde
2 st ägg
1 krm bittermandelarom

Garnering
0,5-1 dl pärlsocker

Gör så här:
  1. Sätt ugnen på 225°. 
  2. Blanda mjöl, vaniljsåspulver, socker, hjorthornssalt, vaniljsocker och bakpulver i matberedare. 
  3. Tillsätt smöret, skuret i mindre bitar.
  4. Häll i grädde, ägg och bittermandelarom. 
  5. Arbeta snabbt ihop till en deg.
  6. Ta upp degen och forma den till en rulle med mjölade händer. Degen var rätt kladdig, det behövdes en del extra mjöl.
  7. Skär rullen i 20 bitar.
  8. Doppa bitarnas snittyta i pärlsocker och lägg dem på plåtar med bakplåtspapper
  9. .Grädda kubbarna mitt i ugnen 10-12 min. 
  10. Låt kubbarna svalna på galler under  bakduk, Frys in de som blir över redan samma dag, de blir fort torra.

8 kommentarer:

  1. Åh, kubbar med ett glas iskall mjölk, det finns inte mycket som slår det!

    SvaraRadera
  2. Härlig bild! Har länge varit sugen på att baka mandelkubb, älskar smak av bittermandel!

    SvaraRadera
    Svar
    1. Ja bittermandel är himla gott i bakverk :-)

      Radera
  3. Mina favoriter sen barnsben! Sen gjorde jag din morotskaka..svimma va god!!
    Den blir en favorit i repris!
    Ha en skön start på veckan.
    kram
    Fia

    SvaraRadera
  4. Ha en bra vecka du med, kul att du gjort morotskaka :-)

    SvaraRadera