torsdag 10 juni 2010

Släta bullar

Wilgot tjatar ju om bullar varje dag, så idag bakade jag lite släta kardemummabullar till honom, men som alltid tar han två tuggor och sedan vill han ha frukt istället, riktigt fruktoman den killen som föredrar frukt framför bullar och kakor. Men nu har vi ett gäng med goa bullar att äta upp, mumsigt värre. Ja det blev lite musiga släta kardemummabullar som även passar bra som semlebullar eller varför inte tillsätta saffran och göra lussekatter av det.

Receptet ger 30 st

Ingredienser
50 gram jäst
100 gram rumsvarmt smör
5 dl mjölk
250 gram lätt Kesella
1 1/2 dl socker
3 tsk kardemumma
2 tsk vaniljsocker
1/2 tsk salt
c:a 17 dl vetemjöl
Gör så här:
1.Smula jästen i en degbunke. Värm mjölken till 37 grader och häll detta över jästen. Rör om så att jästen löser sig.
2.Tillsätt smör, kesella,socker, vaniljsocker, kardemumma, salt och nästan allt vetemjöl. Arbeta ihop tills degen blir blank och smidig och släpper från degbunkens kant.
3.Låt degen jäsa övertäckt i bunken i 40 minuter
4.Dela degen i 30 bitar och rulla ut till runda bullat. Lägg på bakplåtspappersklädd plåt och låt jäsa under bakduk i 30-40 minuter. Sätt under tiden ugnen på 225 grader.
5.Pensla bullarna med uppvisat ägg . Grädda mitt i ugnen i 8-10 minuter.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar