tisdag 8 juni 2010

Grova rågfrallor med surdeg


Härligt mättande rågfrallor som man kan jäsa i kylen under natten för att få nybakade frallor till frukost.

12-15 st
Ingredienser
450 gram vatten
250 gram rågsurdeg
10 gram jäst
650 gram vetemjöl special fullkorn
125 gram grovt rågmjöl
15 gram brödsirap
20 gram havssalt
50 gram pumpafrön
50 gram linfrö
50 gram solroskärnor
pumpafrön till garnering

Gör så här
Blanda samtliga ingredienser utom saltet och arbeta i hushållsmaskin i 10 minuter. Tillsätt saltet och kör ytterligare 5 minuter. Låt degen vila i bunken i 30 minuter.

Dela degen i 12-15 bitar och rulla till runda frallor. Dopa dom i pumpafrön och lägg dem på plåt täckt med bakplåtspapper. Låt jäsa i två timmar i rumstemperatur eller i kylen över natten.

Sätt ugnen på 250 grader. Om du har låtit frallorna jäsa i kylen över natten, tar du ut dom samtidigt som du sätter på ugnen. Känns de inte färdigjästa så låt de stå i rumstemperatur i en halvtimme.

Ställ in frallorna i ugnen och grädda dem i 12-15 minuter.

Låt bröden svalna på galler.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar