lördag 19 juni 2010

Lemoncurd


Hade lite citroner och äggulor i kylen som behövdes användas snarast och vad passar då inte bättre om inte lite smarrig lemoncurd, har aldrig gjort lemoncurd tidigare men det är så gott och till Wincents dop vill jag fylla cupcakesen med just lemoncurd därför ville jag testa att göra det innan.

Ingredienser

  • 2 citroner
  • 2 äggulor
  • 1 ägg
  • 2 dl socker
  • 100 gram smör


Tvätta citronerna. Riv citronskalet fint och pressa ur citronsaften.

Vispa ägg och socker fluffigt.

Ställ skålen i vattenbad (kastrull med hett vatten) och tillsätt citronskal och citronjuice. Rör hela tiden tills krämen tjocknat, ca 15 minuter. Skär smör i bitar. Klicka i dem under omrörning tills det smält. Häll i rena glasburkar. Låt svalna. Förvara i kylskåp. Håller c:a två veckor. Räcker till två små burkar.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar