lördag 31 juli 2010

Födelsedagstårta

Gjorde min allra första tårta med sugarpaste idag, jag är inte helnöjd med resultatet men det är ju ändå min allra först tårta med sugarpaste på. Innan har det alltid blivit vanliga gräddtårtor och olika marängtårtor.
Det är en ljus tårtbotten är fylld i tre lager med blåbärsmousse, vit chokladganache och glasskräm. Spacklad med vit chokladsmörkräm.  Dekorerad med sugarpaste och blommor i flowerpaste.

28 kommentarer:

 1. Den är ju jättefin! Sugarpasten ser väldigt slät och fin ut. Och vilken hög tårta! Den ser verkligen maffig ut! Fina blommor också :)

  För övrigt: Vad heter gadgeten som du har för att lägga till knapparna för att dela ett inlägg till facebook osv.?

  SvaraRadera
 2. Tack Ida, jo den blev visst väldigt hög med tre lager.
  Vet inte vad gadgeten heter som gör att man tex kan visa sina inlägg på facebook, fick frågan när jag loggade in för ett tag sedan om jag ville använda det längs ner i mina inlägg, svarade ja och då blev det så, måste finnas bland inställningar.

  SvaraRadera
 3. Vilken fin tårta! Jag tycker att du lyckades väldigt bra.

  SvaraRadera
 4. Erika: tack, jag för nog vara lite nöjd ändå då det är min första tårta, finns ju så mycket kvar att lära.

  SvaraRadera
 5. Du borde ju vara JÄTTENÖJD med tårtan!! Ser hur fin som helst ut. (men kan relatera till det där att inte var nöjd med sitt eget..)

  Fortsätt bara öva! :)

  SvaraRadera
 6. Den är ju jättefin! Blommorna är jättesöta!!

  SvaraRadera
 7. Håller med att tårtan är superfin och att du ska vara JÄTTEnöjd med din första tårta!

  SvaraRadera
 8. Tack för era kommentarer, ja jag skall nog vara nöjd,alla sa den var jättefin, men så ser man ju alla andras fina tårtor, kul var det iallafall, nu vill man genast göra fler tårtor och skaffa några fler kul verktyg till tårtbakandet :-)och testa att göra egen sugarpaste, ja jag har ju ett tag på mig, sambon fyller inte år förrän i september

  SvaraRadera
 9. Jag håller med alla andra! Du borde vara nöjd! Jag ska snart också testa att jobba med SP för första gången. Har beställt! Ska bli spännande!

  SvaraRadera
 10. Sandra: tack, skall bli kul att få se din tårta sedan när du gjort den

  SvaraRadera
 11. Wow, så fin den blev! Och blommorna ser ju nästan äkta ut!

  SvaraRadera
 12. Vilken ljuvlig tårta! Nu vill jag ju bli ett år äldre och önska mig en sån där :)

  SvaraRadera
 13. Så fina dina blommor blev! Det kan ju i alla fall inte vara första gången med dom? Din tårta blev för övrigt jättefin, och jämn :)

  SvaraRadera
 14. Jag tycker att du har gjort en jättefin tårta! =) Jättefina blommor.

  Ida och Linda: Jag har en applikation på FB som automatiskt lägger ut mina inlägg där. Fast det innebär ju att ingen annan kan dela med sig av min blogg på FB från bloggen som du kan göra Linda. Inte mkt till hjälp jag var då ;-)

  SvaraRadera
 15. Hej! Du som har koll på bak o mycket inom bak, jag är på jakt efter en sockerkaksform i form av en stegrande häst, har du nån aning om vart jag skulle kunna få tag på en sån form? Svara gärna till mailen eller till bloggen. Mvh Jenny

  SvaraRadera
 16. Jag tycker tårtan blev jättefin och såg god ut. :)

  SvaraRadera
 17. Tack för alla snälla kommentarer, det är så roligt att det faktiskt tittar in folk i min blogg, det uppskattar jag verkligen, Jenny jag tror jag sett en hästbakform någonstans, skall kolla upp det och mailar eller skriver i din blogg dig.

  SvaraRadera
 18. Jag håller med alla andra också!!
  din tårta är såååå finnn och grattis för din fina dag. kram//sana

  SvaraRadera
 19. Jag tycker att tårtan är jättefin! Snart ska jag också försöka mig på min första tårta med sp. En fråga bara...Precis under sp hade du någon fyllning där eller bara ett sista lager kaka och sen smörkrämen?
  /Jenny

  SvaraRadera
 20. Jenny: tack, jag hade bara själva tårtbotten och sedan smörkräm runt hela tårtan och SP ovanpå det, ingen fyllning ovanpå själva tårtbotten alltså, bara smörkräm.

  SvaraRadera
 21. Tack för snabbt svar =) Det låter som att tårtan var jättegod, var den det också eller skulle du vilja ändra på nått?
  /Jenny

  SvaraRadera
 22. Men vad snygg den blev! Bara älskar blommorna!

  Ska nog härma det upplägget här framöver tror jag på minitårtor jag tänkte göra.

  - Annelie -

  SvaraRadera
 23. Jenny: Fyllningarna var bra kombination så det vill jag inte ändra på, vitchoklad går väldigt bra ihop med blåbär, sedan var smörkrämen med vit choklad väldigt god så den kommer jag använda som spackling i fortsättningen ovanpå tårtor, nästa gång gör jag nog inte en så hög tårta, även om det ser väldigt maffigt ut när den var så hög, så som de amerikanska tårtorna är :-)-

  Annelie: Tack, det är bara att härma upplägget :-), skall bli kul att få se dina minitårtor.

  SvaraRadera
 24. Den blev ju jättefin, bra jobbat!! Det är lätt att vara självkritisk, men jag tycker allt att du skall sträcka på dig ;-) Jättefina blommor har du fått till också =)

  SvaraRadera
 25. Jag kanske är helt bakom flötet, men jag undrar hur du får till det mjukt rosa i mitten av blommorna?

  och, en annan kanske dum fråga, vad är skillnaden mellan sugerpaste och flowerpaste? Det enda jag provat heter rollfondant från panduro... vad är det? sugerpaste eller flowerpaste?

  SvaraRadera
 26. Line: Det i mittebn av blommorna är pulverfärg som jag lagt dit med hjälp av en pensel, finns att köpa i tårtbutikerna .

  Flowerpaste blir stenhårt när det stelnar så det funkar till att göra tex blommorna på bilden, man kan kavla ut den riktigt tunt, funkar inte att täcka en tårta med flowerpaste , då använder man sugarpaste istället som håller sig mjukt.

  Rollfondant är sockerpasta eller sugarpaste som det också kallas, även fondant

  SvaraRadera