Älskar chokladmuffins med mycket smak och just death by chocolate är en kaka som ger mycket chokladsmak :-), istället för att grädda den i en sockerkaksform så gräddade jag i muffinsformar. Hällde på lite smarrig chokladglasyr och strödde över kokos, tokgott :-). Receptet kommer från boken Söta saker av Theresia Erneborg.
Muffins
12 stycken
150g smör
200g choklad med 70 % kakaohalt
2½ dl strösocker
4 ägg
1 dl vetemjöl
1 tsk bikarbonat
½ dl kakao
1 tsk vaniljsocker
1 dl Crème fraîche
Glasyr:
100 gram mjölkchoklad
1 dl vispgrädde
Kokos
Gör så här:
- Smält smöret. Bryt chokladen i småbitar, lägg dem i det smälta smöret och rör tills de har smält och löst sig helt.
- Vispa strösocker och ägg lätt och rör sedan ner chokladblandningen och de övriga ingredienserna.
- Häll smeten i muffinsformar som du ställt i en muffinsplåt.
- Grädda mitt i ugnen i 200 grader, i,15-20 min uter.
- Låt svalna på galler under bakduk.
- Finhacka chokladen. Koka upp grädden, häll ner chokladen och rör till en jämn smet. Låt svalna något.
- Bre detta över dina muffins och strö över kokos.