torsdag 26 januari 2012

Godistårta

Hade ju tänk göra en Cars/Blixten tårta till sonen när han fyllde 4 år, köpte hem färgad sugarpaste och allt annat som behövdes, men han ville absolut ha en godistårta, tårta äter han ju inte så det är ju godiset han var ute efter :-) och visst var det så att det var barnen som åt godiset och vi vuxna tårtan, ja lillkillen åt tårta med men han är värsta kakmonstret och äter allt som är söt, inklusive grädde som barn ofta inte gillar :-).

Ja testade denna gång en tårtbotten med Sponge cake stabilizer i, fyllde den med Zoofluff och Ekströms chokladmousse med crisp. Spacklade med vit choklad smörkräm och ovanpå satte jag ett lock med marsipan för att godiset inte skulle ligga direkt mot smörkrämen, för då hade sonen inte ätit godiset :-). runt tårtan satte jag chokladfingrar.

17 kommentarer:

 1. Vilken fin tårta! Samma hände för mig nu när min son fyllde 5 år och skulle få en biltårta men då helt plötsligt så ändra han sig och ville promt ha en godistårta och det fick han o dessutom fick han göra den helt själv och det var väldigt populärt! =)

  SvaraRadera
 2. Vilken lyxtårta :) Mina små bröder skulle älska den där.

  SvaraRadera
 3. Wow, verkligen en godistårta! Så fin!

  SvaraRadera
 4. Oj, vilken godistårta. Jag förstår att den blev uppskattad.

  SvaraRadera
 5. a min son är också en gottegris och inte gillar tårta,ska bli kul sedan när han får bestämma vad han vill ha för tårta.Barn är allt roliga,och kan ändra sig väldigt snabbt.
  God ser den absolut ut,men så är ju godiset väldigt lockande.

  SvaraRadera
 6. Sån ska jag göra när jag fyller år! Gottegris som jag är! :) Är det svårt att få chokladfingrarna att fastna? Alltså sitter de lite grann innan man får dit bandet?

  SvaraRadera
 7. Tack för era kommentarer, den var uppskattad bland barnet, ja godiset ialafall :-), Frida: Nej det fäste sig bra mot den vita chokladsmörkrämen, hade ju bara marsipan på toppen, inte rumt kanten, chokladfingrarna satt kvar även när bandet togs bort

  SvaraRadera
 8. Vilken härlig tårta!!! Skulle tippa på att alla barn skulle vilja ha en sån när dom fyller år, för du har ju helt rätt i att det är godiset dom vill åt :)

  SvaraRadera
 9. Denna måste ha gjort succe!

  SvaraRadera
 10. Sofie: tack :-)
  Karro: Alla barns drömtårta :-)
  Mårtensson: Tack :-)
  Millan: Det gjorde den :-)

  SvaraRadera
 11. Hahaha, om jag fått den här tårtan när jag var lite yngre hade jag nog sprängts av lycka! Ja, det gäller nog fortfarande förresten ;) Känner igen idén från tårtan med m&ms på, kul med en annan variant på samma tema!

  SvaraRadera