Botten:
150 g mörk choklad
150 g smör
2 dl strösocker
3 ägg
4 dl vetemjöl
2 tsk bakpulver
2 tsk vaniljsocker
2 dl mjölk
Gör så här:
- Smält chokladen.
- Rör smör och socker mjukt i en bunke.
- Tillsätt äggen ett i taget.
- Blanda de torra ingredienserna och rör ner detta i äggsmeten.
- Tillsätt den smälta chokladen och mjölken, rör tills allt är väl blandat.
- Häll smeten i en smord rund form på ca 22 cm i diameter.
- Grädda på nedre falsen i 175 grader i 50 -60 minuter. Känn med en sticka så att kakan är genomgräddad.
- Låt kakan svalna något och vänd sedan upp den på ett sockrat bakplåtspapper. Låt svalna under formen.
- Gör under tiden hallonmoussen.
- Dela kakan i 2 delar och fördela fyllningen emellan.
- Smält chokladen och bre på den.
- Garnera med påskägg och fågelbo.
4 gelatinblad
300 g hallon, jag tog frysta
1 dl socker
3dl vispgrädde
Gör så här:
- Lägg gelatinbladen i kallt vatten, i minst 5 minuter.
- Koka upp hallon och socker i en kastrull och låt koka ett par minuter.
- Häll hallonen genom en sil så du får bort kärnorna.
- Krama ut vattnet från gelatinbladen och smält dem i hallonpurén.
- Låt svalna medan du vispar grädden. Grädden ska inte vara för hårt vispad utan hellre lite lösare.
- Vänd ihop hallon och grädde och låt stelna lite i kylskåp innan du fyller tårtan.
Glasyr och garnering
150 gram mörk choklad
Påskägg
Fågelbo
Till servering
Vispgrädde