Rispannkakor
1 ägg
2 dl mjölk
1 dl vetemjöl
3 dl kokt kallt ris
1/2 tsk salt
1 tsk vaniljsocker
Gör så här:
- Vispa ihop ägg, mjölk och mjöl till en smet.
- Häll i riset och tillsätt salt och vaniljsocker. Blanda till en jämn smet.
- Stek små pannkakor eller plättar i lite smör. Glöm inte röra i bunken mellan varje stekomgång, riset sjunker fort till botten.
- Servera med tex sylt och grädde, eller varför inte glass, vaniljkesella eller keso.
Det här låter intressant. Har inte tänkt på att man kan använda ris till pannkakor, fiffigt :)
SvaraRaderaVilket bra tips!! Jag får väldigt ofta ris över som jag sparar men sen blir gammalt i kylen.
SvaraRaderaHoppas du får en trevlig helg!!
Vilket underbart tips! Min dotter skulle kunna leva på pannkakor så kul att kunna göra dem lite matigare. Tack så mycket :-)
SvaraRaderaSå fiffigt!
SvaraRaderaEller så har man hund!
SvaraRaderaAlltså, en labrador som äter allt :-)
Tack för era kommentarer, ja det är perfekt att få användning för överblivet ris och gott blev det med :-)
SvaraRaderaTack för tipset!! Det ska jag prova!!!
SvaraRaderaRis i pannkakor?!? Låter ju helt tokigt, men bara för att det kommer från dig skulle jag nog våga testa om det blir ris över en dag.
SvaraRadera