Dag 1
500 gram kallt vatten (5 dl)
375 gram klippt råg (5 1/2 dl)
75 gram solrosfrön (1 dl)
20 gram linfrön (3 msk)
25 gram havssalt (1 1/4 msk)
Dag 2
blandningen från dag 1
125 gram kallt vatten (1 1/4 dl)
8 gram jäst
300 gram rågsurdeg (3 dl)
280 gram rågsikt (4 1/2 dl)
75 gram mörk sirap (1/2dl)
185gram vetemjöl special (3 dl)
Dag 1
Blanda ihop samtliga ingredienser. Täck med plastfolie och låt stå i rumstemperatur till nästa dag.
Dag 2
- Blanda ihop blandningen från dag 1 med resten av ingredienserna.
- Arbeta degen långsamt i köksmaskin i 15 minuter.
- Låt jäsa under bakduk i 1 1/2 -2 timmar.
- Fördela degen i 2 smora avlånga formar på 1,5 liter.
- Låt jäsa under bakduk i 2 timmar tills degen jäst upp till kanten.
- Sätt ugnen på 250 grader.
- Ställ in bröden längst ner i ugnen, spraya med vatten och sänk till 180 grader.
- Grädda i ca 60 minuter tills de fått en innertemperatur på 98 grader.
Jag undrar om du skulle kunna förklara skillnaden mellan semifreddo och parfarit ?
SvaraRaderatack
Surdegsbröd är gott!
SvaraRaderaSer verkligen hur gott ut som helst!
SvaraRadera