Älskar brödkakor som man kan köpa i affären och vad passar då inte bättre än att baka lite egna :-), lika tokgoda ljumna som kalla. Brukar frysa in de som jag inte skall äta de närmaste två dagarna. Ett lätt och enkelt bröd att göra. Kommer bli en del brödbak under veckan för att fylla på frysen, får se till att färska upp surdegarna lite.
Brödkakor
4 stycken
25 g jäst
4 stycken
25 g jäst
1 l mjölk
0,5 msk salt
10 dl grahamsmjöl (600 gram)
12 dl vetemjöl (700 gram), jag tog special
50 g smör, smält, fast jag tog rumsvarmt
Gör så här:
- Sätt ugnen på 275°. Värm mjölken till 37°. Smula jästen och rör ut den i lite av mjölken.
- Tillsätt salt och resten av mjölken.
- Arbeta in mjölet till en ganska lös deg.
- Tillsätt smöret.
- Låt degen jäsa under bakduk till dubbel storlek, ca 30 min.
- Baka ut kakorna, nagga med gaffel. Den som vill gör ett 3–4 cm runt hål mitt i bröden med en utstickare.
- Låt dem jäsa igen under bakduk 30 min eller längre.
- Grädda (två bröd åt gången) 12–15 min i nedre delen av ugnen. Om du gör hål i kakorna blir gräddningstiden något kortare.
Mmmm va gott!! Jag behövde en ny inspiration i brödrecept!
SvaraRaderakram fia
Mums så goda de ser ut o vara :)
SvaraRaderaSå gott och jag skulle gärna smaka :)
SvaraRaderaAldrig hört talas om brödkakor men gott ser det ut och va
SvaraRaderaIdag gjorde jag dina brödkakor. Mina blev jättestora och inte alls så mjöliga som dina ser ut på din bild men de var goda. Känns ju nyttiga också :))
SvaraRaderaJag länkade till din sida - Hoppas det är okej?!
kram
Fia
Det ser riktigt gott ut! Fin bild också =)
SvaraRadera