Bakade lite mumsig blåbärspaj idag, får allt lite sommarkänsla :-). Gjorde pajen i en mindre form som är mer lagom till oss här hemma.Pajformen kommer från IB Laursen och är 18 cm älskar det porslinet, även den lilla rosa kannan kommer därifrån.Givetvis skall det vara massor med vaniljsås till :-).
Blåbärspaj
Pajskal:
1.5 dl vetemjöl
1.5 msk socker
50 g smör
0.5 st ägg
Fyllning:
100 g frysta blåbär, Fast jag tog mer än 100 gram blåbär då jag tyckte det blev för lite
socker
Smuldeg:
1.5 dl vetemjöl
75 g smör
0.5 dl socker
0.5 st ägg
0.25 dl flagad mandel
Gör så här
1. Blanda ingredienserna till pajskalet i en matbredare.
2. Pressa ut degen i en pajform.
3. Ställ pajskalet i frysen i cirka 30 minuter.
4. Blanda smuldegen med fingrarna.
5. Lägg blåbären och sockret i pajskalet och täck med smuldegen.
6. Ställ in i ugn i 200 grader i 25 minuter.
Vilket fint porslin!
SvaraRaderaDet porslinet är ju såå fint! Vill jag med ha ;)
SvaraRaderaSer gott ut med paj, vårkänslor =)
Det såg inte tokigt ut det där :)!
SvaraRaderaOh va mumsig den ser ut
SvaraRaderaSå gott och med vaniljsås till, mums!
SvaraRaderaVilket fint porslin!!! Jag vill oxå ha...
SvaraRaderaOch blåbärspaj är sååå gott!
Älskar både IB Laursens porslin och båbärspaj!
SvaraRaderaFint porslin och en blåbärspaj att dö för! =)
SvaraRaderaFin pajform :) Och blåbärspaje är riktigt gott!
SvaraRaderade här är en av mina stora favoriter,sjukt gott speciellt med pajskal och smuldeg,finns inget godare än blåbärspaj enligt min mening.
SvaraRaderaHärligt! Blåbärspaj är den bästa av alla pajer:)
SvaraRaderaSer jättegott ut! Jag älskar också det porslinet, har den stora rosa kannan framme jämt! Kram Anna
SvaraRaderaGjorde faktiskt en blåbärspaj igår, DET var så supergott måste jag säga.
SvaraRaderaHa en bra dag,
Nadja