Kanelbullar
Vetedeg:
5 dl standardmjölk
50 gram jäst
200 gram socker
200 gram smör, rumstempererat
1,2 kg vetemjöl
10 gram grovmald kardemumma
10 gram havssalt
Gör så här:
- Lös upp jästen i lite av mjölken och tillsätt sedan övriga ingredienser. Arbeta till en smidig deg, ca 20 minuter i köksmaskinen.
- Låt jäsa i degbunken under bakduk i ca 60 minuter. Stod att man skulle lägga degen på en plåt, platta ut den, plasta in den och ställa den på kylning. hur länge stod inte.Men jag jäste i rumstemperatur.
Fyllning:
250 gram smör, rumstempererat
200 gram socker
30 gram kanel
Gör så här:
- Blanda kanel och socker.
- Tillsätt smör och blanda till bredbar konsistens.
- Kavla ut degen till en rektangel, jag delade min i två delar.
- Bred ut fyllningen så att den täcker hela degen. Om man vill kan man nu strö övre äppelbitar, ca 1x1 cm stora, då går det åt ca 4 äpplen.
- Rulla ihop degen och skär upp i lagom stora bitar.
- Lägg på plåt täckt med bakplåtspapper eller lägg i bullformar.
- Lägg på fuktig bakduk och låt jäsa i rumstemperatur i ca 1 1/2 timme eller till dubbel storlek.
- Pensla bullarna med ägg och strö över pärlsocker.
- Grädda mitt i ugnen i 200 grader i ca 12-14 minuter.
Jag ska lätt baka kanelisar i veckan! Kram Fia
SvaraRaderaMmmm, det är ju bara så gott med kanelbullar!!! :o)
SvaraRaderaKanelbullar är så goda!
SvaraRadera