Muscovadoglass
3 dl vispgrädde
3 dl mjölk 3 %
6 äggulor
1-1,5 dl muscovadosocker
1 msk glukos
50 gram hackade hasselnötter
1 burk kondenserad mjölk, den sötade varianten, fast det går inte åt hela burken.
Gör så här:
- Börja med att göra kolasåsen. Ta bort etiketten från burken och lägg ner burken i en kastrull. Fyll på med vatten så att det täcker hela burken och koka burken under 1,5 timmar. Se till att burken hela tiden är täckt med vatten för annars kan den sprängas. Efter 1,5 timmar har du en härlig kolasås som du låter bli helt kallt, jag kylde min i kallt vattenbad.
- Häll i vispgrädde, mjölk och ev glukos i en kastrull. Låt detta koka upp och ställ det åt sidan.
- Vispa ägg och socker fluffigt
- Tillsätt gräddmjölken till äggsmeten under vispning.
- Häll tillbaka glassmeten i kastrullen och värm detta på svag värme tills det börjar tjockna och glassmeten når strax under kokpunkt, dvs 85 grader, det får inte koka.
- Kyl glassmeten i vattenbad och ställ därefter in den i kylskåpet så att den blir helt kall, gärna över natten.
- Följ instruktionerna för din glassmaskin. Varva sedan glassmet, hackade nötter occh kolasås i en frystålig form och ställ in den i frysen några timmar.
Ser riktigt smarrigt ut! Och vilken portion! Jösses;)
SvaraRaderaGlassen låter god och jag hade tackat ja till den portionen :)
SvaraRaderaSer lika gott ut som det låter!
SvaraRaderaVad sugen man blir på glass nu så här på morgonkvisten!! Låter farligt gott!!
SvaraRaderaSLURP! Ser galet gott ut!
SvaraRaderaÅh, galet gott ser det ut att vara!! Med tanke på vad min blogg heter borde jag verkligen plocka fram glassmaskinen. Ska försöka ta tag i det efter påsk här nu!
SvaraRaderaHimmel vag gott det låter!
SvaraRaderaJag har inte testat så mycket med muscovadosocker ännu, men jag gillar verkligen smaken på det mörka. Denna glass måste vara grymt god.
SvaraRaderaSer supergott ut. Något jag verkligen ska testa!Har själv en matlagningsblogg där jag vill ge inspiration :)
SvaraRaderaKolla gärna in min blogg emmakullberg.blogspot.com
Måste absolut provas! Glass på palmsocker kunde också vara värt ett försök!
SvaraRaderaVilken trevlig blog! Så många recept som ser speciella och väldigt goda ut. Mums!
SvaraRaderaMums, synd att jag inte har en glassmaskin....
SvaraRaderaså gott,nu blev man frestad här igen.japp snart blir de o äta massa glass,och ja skulle inte tacka nej till den portionen,men så älskar ja ju oxå glass
SvaraRaderaHej, jag är på G att bli med en glassmaskin (OBH Nordicas lilla fina blåa) och undrar vilken maskin är det du har? Du är min glassguru och jag kommer att följa dina recept tills jag är lite van vid hur maskinen fungerar. Tror du att dina recept är anpassade till en sådan liten maskin? Den har visserligen två skålar, men det låter som om dina recept är anpassade till lite större maskin eller har jag fel?
SvaraRaderaHälsningar Nadja
Nadja: En glassmaskin är en himla bra investering enligt mig :-), jag har en från Philips och den gör runt 0,8-1 liter glass,himla nöjd med den, men är det inte 2 skålar i OBH Nordicas, då kan man ju dela upp glassmeten i båda skålarna. Eller kanske halvera glassrecepten.
SvaraRaderaTack för ditt svar, då vet jag. Nu ska vi se vilket recept jag först jag provalaga...
Radera