Bakade lite "vanliga" ljusa muffins häromdagen enligt Leila Lindhplmsrecept men använde mig av glasyren som jag brukar använda till silviakaka, så tokgott, älskar verkligen den glasyren.
Ljusa muffins
12 stycken, men mina formar var inte så stora så det blev fler än så
3 ägg
2 1/2 dl strösocker
1 tsk vaniljsocker
100 g smör
1 dl mjölk
3 1/2 dl vetemjöl
2 tsk bakpulver
1 nypa salt
Skal och saft av en citron
- Sätt ugnen på 175 grader.
- Vispa ägg, strösocker och vaniljsocker vitt och riktigt pösigt.
- Smält smöret, häll i mjölken och blanda det med äggsmeten.
- Blanda vetemjöl, bakpulver och salt och vänd försiktigt ner det i smeten.
- Blanda i rivet skal och saft av en citron.
- Placera ut pappersformar i en muffinsplåt och fyll formarna till 2/3 med smet.
- Grädda i mitten av ugnen i cirka 15 minuter.
- Låt svalna.
Glasyr
100 g smält margarin
1 dl strösocker
1 äggulor
2 tsk vaniljsocker
Kokos
Gör så här
- Smält margarin.
- Blanda i övriga ingredienser till glasyren och koka några minuter under ständig omrörning.
- Bred ut på muffinsen och strö över kokos.
Det var väl passande denna dagen då hon blivit mormor och allt:)
SvaraRaderaJa, den glasyren skulle jag kunna äta med sked!!
SvaraRaderaÅh, så gott att göra Silviamuffins!
SvaraRaderaLåter gott!
SvaraRaderaa ser riktigt gott ut och håller med dig,glasyren är mums mums
SvaraRaderasupergoda!! :D
SvaraRadera