Sockerkaka
75 gram smör, smält, svalnat
2 ägg
2 dl socker
3 dl vetemjöl
1 1/2 tsk bakpulver
2 tsk äkta vaniljsocker
1 1/2 dl kokande vatten
Gör så här:
- Sätt ugnen på 175 grader.
- Smörj och bröa en form på 1 1/2 liter.
- Vispa ägg och socker ljust och poröst.
- Tillsätt smöret och mjölet blandat med bakpulver.
- Blanda i vaniljsocker och kokande vatten.
- Häll smeten i formen.
- Grädda i nedre delen av ugnen i 40 minuter, känn att stickan är torr.
- Låt svalna i formen innan den stjälps upp.
Underbart god kaka som aldrig blir omodern:)
SvaraRaderaDe enkla klassikerna är oftast de godaste. Fin form du gjort i också ;-)
SvaraRaderaGod kaka och en fin form du har!
SvaraRaderaSockerkaka är ju så gott. Håller med övriga om vilken fin form!!
SvaraRaderaåh de första man ser ju är den underbara formen som den har,ursnyggt och klassiker är ju så gott
SvaraRaderaTack för era kommentarer, fick ärva lite bakformar nyligen och då tex den på bilden, älskar gamla sockerkaksformar :-)
SvaraRadera