onsdag 7 mars 2012

Klassisk sockerkaka

En vanlig klassisk sockerkaka är aldrig fel, så gott :) , kokande vatten ger en lite saftigare sockerkaka. Gjorde min i en 2 liters form, därför blev den inte lika hög som vanligt.

Sockerkaka

75 gram smör, smält, svalnat
2 ägg
2 dl socker
3 dl vetemjöl
1 1/2 tsk bakpulver
2 tsk äkta vaniljsocker
1 1/2 dl kokande vatten

Gör så här:
  1. Sätt ugnen på 175 grader.
  2. Smörj och bröa en form på 1 1/2 liter.
  3. Vispa ägg och socker ljust och poröst.
  4. Tillsätt smöret och mjölet blandat med bakpulver.
  5. Blanda i vaniljsocker och kokande vatten.
  6. Häll smeten i formen.
  7. Grädda i nedre delen av ugnen i 40 minuter, känn att stickan är torr.
  8. Låt svalna i formen innan den stjälps upp.

6 kommentarer:

  1. Underbart god kaka som aldrig blir omodern:)

    SvaraRadera
  2. De enkla klassikerna är oftast de godaste. Fin form du gjort i också ;-)

    SvaraRadera
  3. God kaka och en fin form du har!

    SvaraRadera
  4. Sockerkaka är ju så gott. Håller med övriga om vilken fin form!!

    SvaraRadera
  5. åh de första man ser ju är den underbara formen som den har,ursnyggt och klassiker är ju så gott

    SvaraRadera
  6. Tack för era kommentarer, fick ärva lite bakformar nyligen och då tex den på bilden, älskar gamla sockerkaksformar :-)

    SvaraRadera