Gjorde rabarbersylt igår och vad passar då inte bättre än att göra lite rabarbergrottor, så gott och går snabbt och lätt att göra.
Rabarbergrottor
20-25 stycken
200 gram smör
4 1/2 dl vetemjöl
1 dl socker
1 tsk bakpulver
1 msk vaniljsocker
Fyllning
1 dl rabarbersylt, tror dock inte jag använde så mycket.
Gör så här:
- Sätt ugnen på 175 grader.
- Blanda samman alla ingredienser till en deg, gärna i matberedare.
- Dela degen i 20-25 lika stora bitar. Vägde mina till 20 gram styck.
- Rulla varje bit till en boll och lägg dom i småbrödsformar, jag lägger formarna i en minimuffinsplåt för att förhindra att de flyter ut åt sidorna.
- Gör en fördjupning i varje boll, jag använder mig av en fingerborg, då blir det lagom stort och jämnt hål. Lägg i en klick sylt i varje hål.
- Grädda dom i 175 grader i ca 15 minuter.