Var ett tag sedan jag gjorde lemon curd sist och blev lite sugen på det igår :-) och den man köper färdig på ICA är inte alls god så därför fick det allt bli lite ny lemon curd, tänkte använda den till glass. Receptet kommer från Therésia Erneborgs bok Söta saker. Lemon curd är så gott i glass, som tårtfyllning, i cupcakes, på nygräddade scones osv
Lemon Curd
1 burk
1 burk
2 citroner
3 ägg
2 dl socker
75 gram smör
3 ägg
2 dl socker
75 gram smör
Gör så här:
- Tvätta citronerna och riv skalet fint. Pressa också ur saften.
- Vispa ihop ägg och socker och rör i citronskal och saft.
- Ställ i vattenbad och rör tills krämen tjocknar. Klicka i smöret och låt svalna i rena burkar
Mums! Hur är hållbarheten???? kanske man ska göra detta till mamma och moster (tvillingar) då de fyller år på måndag! Kan ju vara en fin present!
SvaraRaderaKram
Emelie: Den håller iallafall runt 2 veckor, fast min blir aldrig så långvarig i kylen :-)
SvaraRaderaåh, vad gott =)
SvaraRaderaAlexandra: Tokgott :-)
SvaraRaderaÅh, så gott!
SvaraRaderaLemon curd är fantastiskt. När jag gjort det har den dock blivit kvar i kylen.. Vet som inte när jag ska äta den :)
Monika: Himla gott :-), min går fort åt till glass, cupcakes, tårtfyllningar eller på scones
SvaraRaderaHej! Jag undrar hur noggrant du vispar ihop ägg och socker? Räcker det med att vispa för hand eller är det elvisp som gäller? :)
SvaraRaderaEster: Just denna gång vispade jag ägg och socker för hand och det fungerade utmärkt
SvaraRaderaDenna skall jag göra! Har sökt efter ngn riktigt god lemon curd. Är det kanske ngn som redan prövat denna? av läsarna...
SvaraRaderaÄlskar allt med citron, kanske kan vara något att göra till sommarens alla fikastunder!
SvaraRaderaHej! jag testade detta recept men fick aldrig krämen (i mitt fall vätskan) att tjockna.. Någon som vet vag jag gjort för fel? Smaken var det absolut inget fel på iaf, jätte god!
SvaraRaderaMalin: Vet inte riktigt, min blir tjock när den kallnat helt, du får testa igen :-)
SvaraRadera