2,5 dl vispgrädde
2,5 dl matlagningsgrädde, 15 %
3 äggulor
1,5 dl socker
1 vaniljstång
200 choklad
Gör så här:
- Dela på vaniljstången på mitten , skrapa ur fröna och lägg fröna och vaniljstången i en kastrull. Häll på vispgrädde och kaffegrädde och låt detta koka upp, ställ det åt sidan.
- Vispa äggulor och socker pösigt.
- Tillsätt gräddmjölken till äggsmeten under vispning.
- Häll tillbaka glassmeten i kastrullen och värm detta på svag värme tills det börjar tjockna och glassmeten når strax under kokpunkt, dvs 85 grader, det får inte koka.
- Kyl glassmeten i vattenbad och ställ därefter in den i kylskåpet så att den blir helt kall, gärna över natten.
- Följ instruktionerna för din glassmaskin.När glassen är nästan klar så smälter du chokladen i mikrovågsugnen. När glassen är helt klar så häller du ner den chokladsåsen i glassmeten i en fin stråle medan maskinen fortsätter att gå. Nu är det bara att hälla upp glassen i en form och frysa den i några timmar.
Detta var faktiskt min absoluta favoritglass när jag var yngre! Blev lite nostalgisk när jag såg den :-)
SvaraRaderaDu gör så mycket god glass att jag bestämt mig för att köpa mig en glassmasking till mig själv i födelsedagspresent när jag fyller år om ett tag :)
SvaraRaderaMan blir ju toksugen på att göra egen glass när man kikar in här och ser allt gott du gör!
Vad gott det ser ut!
SvaraRaderaHåller med om att chokladkrossglassen är en av de godaste!! :) Borde prova att göra själv, här hemma används glassmaskinen skamligt mycket, säkert bara 5 gånger på ett år, om ens det!
SvaraRaderaHärligt, riktig gräddglass ska det vara! :)
SvaraRaderaOj går det göra glass som är godare än köpt chokladkrossglass! Jag har alltid haft chokladkrossglass som favorit ända sedan jag var liten, kanske dags att prova att göra egen nu :)
SvaraRaderaÅh, glass med chokladkross. Det var så länge sen så jag har nästan glömt bort att det finns!
SvaraRaderaVa gott de ser ut! Den glassen är min favorit också!
SvaraRaderaVanilj med chokladkross har alltid varit en av mina favroiter också. Kanske skulle ta och prova din variant!
SvaraRaderathis looks great!
SvaraRaderaCheck out & follow our blog!
http://kimchicsisters.blogspot.com/2011/02/saturday-morning-coffee.html
Linda: :-)
SvaraRaderaSlickepotten: En glassmaskin är ett himla bra köp :-), köpte en till mig själv också i somras när jag fyllde år
Pernilla : Tack :-)
Frida: Ja chokladkross är allt gott, vår glassmaskin används än så länge flitigt som du märker :-)
Matarkivet: Precis, så mycket godare :-)
Karolina P: Så gott :-)
Erika Skogly: Ja det är lätt att glöma bort chokladkross nu när det finns så mycket olika soretes glass i frysdisken i affären, men god är den trots att den är så enkel :-)
Sannas Goda: :-)
Mor-Mia: Märker att vi är många som gillar chokladkross :-)
kimchicsisters : Thank you :-) , Welcome her, fun that you found my blog
Ser supergott ut!!
SvaraRaderaMmmm det där lät läckert och gott. Egengjord glass mums.
SvaraRaderaChoklad är min favvo!
SvaraRaderaMmm... vad duktig du är på att göra egen glass! Chokladkross är ju en riktig klassiker! Själv äger jag inte någon glassmaskin :-(
SvaraRaderasv : tack =) Dock är jag inte så nöjd men måste börja inse att jag inte är så bra på modellera ;P
SvaraRaderaGlassen ser riktigt god ut!
Varje gång man går in här har du gjort en ny god glass (eller ett fantastiskt bröd). Jag måste köpa mig själv en glassmaskin! :)
SvaraRaderaEmelie - Mitt lilla kök sa. Tack :-)
SvaraRaderaYasemin: Så gott :-)
Jen : :-)
Frostrosor: Tack, det är allt en riktig klassiker det, chokladkross :-)
sara : Tack :-)
Emma: Tack, en glassmaskin är ett kanonbra köp enligt mig då :-)
När jag köper glass så är det ofta denna typ av glass jag köper. Älskar chokladkross :) Borde kanske prova att göra egen glass snart också. Är mycket man vill testa :) Dina bakels såg också jättegoda ut =)
SvaraRadera