2,5 dl vispgrädde
2,5 dl standarmjölk
3 äggulor
1,5 strösocker
1 msk glykos
Saften från 3 apelsiner
Rivet skal från 2 apelsiner
1/2 tsk äkta vaniljsocker
Gör så här:
- Blanda grädde, glukos och mjölk i en kastrull och låt detta koka upp, ställ det åt sidan.
- Vispa äggulor, vaniljsocker och socker pösigt.
- Tillsätt gräddmjölken till äggsmeten under vispning.
- Häll tillbaka glassmeten i kastrullen och värm detta på svag värme tills det börjar tjockna och glassmeten når strax under kokpunkt, dvs 85 grader, det får inte koka.
- Blanda ner apelsinsaft och rivet apelsinskal i glassmeten.
- Kyl glassmeten i vattenbad och ställ därefter in den i kylskåpet så att den blir helt kall, gärna över natten
- För att göra glass i glassmaskin: Följ instruktionerna för din glassmaskin.När den är klar så häller du upp den i en form och frys den några timmar.
- För att göra glass i frysen: Häll krämen i en form och ställ i frysen. Rör om var tjugonde minut i 3–4 timmar.