Pajdeg
3 dl vetemjöl
0,5 dl florsocker
150 g smör, kallt
2 msk vatten, kallt
Fyllning
600 g rabarberstjälkar
1 msk strösocker
1 msk potatismjöl
0,5 dl kokosflingor
Kokostäcke
2 st ägg
2 dl socker
2,5 dl kokosflingor
Gör så här:
- Sätt ugnen på 200°.
- Hacka ihop mjöl, florsocker och smör, eventuellt i matberedare. Tillsätt vatten och kör snabbt ihop en deg.
- Kavla ut degen (gärna mellan plast) och klä botten och kanter på en form med löstagbar kant, 24 cm.
- Nagga och ställ formen i kylen en stund så hasar inte kanten ner vid gräddningen.
- Grädda pajskalet 15 min i nedre delen av ugnen.
- Skär rabarbern i två cm bitar och blanda med socker, mjöl och kokos.
- Vispa ägg och socker pösigt och tillsätt kokosflingorna.
- Lägg rabarbern i pajskalet, bred kokossmeten över och grädda nere i ugnen ca 30 min.
Rårörd vaniljkräm
3 äggulor
3 msk florsocker
1 msk vaniljsocker
3 dl vispgrädde
3 msk florsocker
1 msk vaniljsocker
3 dl vispgrädde
Gör så här:
- Blanda äggulor, florsocker och vaniljsocker, vispa detta pösigt.
- Vispa grädden och blanda den med äggsmeten, rör ihop allt till en tjock kräm.
- Om du förvarar den i kylen under natten kan den dela sig lite, men den går snabbt ihop om du vispar upp den igen.
Rabarberpaj är så gott! Av björnbär kan man göra t.ex curd :)
SvaraRaderaDet där ser riktigt smaskigt ut! Ser ut som riktig sommar på bilden - tur att man inte längtar.. :-)
SvaraRaderaÅh så maffig och ser god ut! :D
SvaraRadera